Dosya

Apple’ın tavsiye ettiği iOS 8 uygulamaları

ios-logo-200914

Apple bu hafta ortasında iOS 8’i yayınladı. iOS 8 ile birlikte üçüncü taraf uygulamalar Apple’ın daha önce sadece kendi uygulamalarına ve servislerine sunduğu bazı özelliklerden ve imkanlardan yararlanmaya başladı. Apple, App Store içinde oluşturduğu özel bir bölümle iOS 8 ile uyumlu özelliklere sahip olan çeşitli uygulamaları listeliyor. Aşağıda bu uygulamaların dikkat çekici olanlarını, App Store bağlantılarıyla birlikte bulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 8 İncelemesi

Epic Zen Garden

epic-zen-garden-200914

Epic Zen Garden Apple’ın WWDC’de iOS 8’i ilk kez gösterirken grafik yeteneklerini sergilemek amacıyla kullandığı oyunlardan bir tanesiydi.

Asphalt 8: Airborne

asphalt-8-200914

Popüler araba yarışı oyunu Asphalt 8: Airborne, iOS 8’in yeni Metal grafik motorunu destekleyen ilk oyunlardan bir tanesi olarak göze çarpıyor.

Pocket

pocket-200914

Pocket ile internet üzerinde karşılaştığınız ve ilginizi çeken yazı, makale veya videoları sonra okumak veya izlemek için saklayabilirsiniz. iOS 8 ile birlikte paylaşım menüsü içinde Pocket da yer alıyor.

Instapaper

instapaper-200914

Instapaper da popüler bir sonra okuma uygulaması. Hoşunuza giden yazı ve videoları sonradan erişim için saklayabilirsiniz. iOS 8’in paylaşım menüsünü de destekliyor.

Opak

opac-200914

Opak Instagram tarzında fotoğraf editörü. Farklı filtreler, yapışkanlar, yazı tipleri ve renklerle fotoğraflarınızı şenlendirebilirsiniz.

MyScript Stack

myscript-stack-200914

Bir el yazısı uygulaması olan MyScript Stack mesajlarınızı klavyenin tuşlarına dokunarak yazmak yerine elinizi kullanmanızı sağlıyor.

Swype

swype-200914

Swype iOS 8 ile birlikte iPhone için çıkan yeni klavye uygulamalarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Ne var ki, klavye henüz Türkçe desteği sunmuyor.

Wunderlist

wunderlist-200914

Yapacakları işlerin kaydını tutmakta sorun yaşayanlar için, Wunderlist listeleri ve günlük işleri yönetmek için mükemmel bir uygulama.

OneNote

one-note-200914

Microsoft’un popüler OneNote uygulaması ile web sayfalarını kırpma, dosyaları dışa aktarma veya fotoğrafları sonra bakmak için kaydetme özelliği bulunuyor. Paylaş uzantısıyla içerik hızlı şekilde OneNote’a da gönderilebiliyor.

Modern Combat 5: Blackout

modern-combat-200914

Bu oyunu klasik dövüş oyunu Mortal Kombat ile karıştırmayın. Modern Combat 5 bir nişancı oyunu ve konsoldaki heyecanı iPhone’a getiriyor.

SwiftKey

swiftkey-ios-8-200914

Android’deki bir başka popüler klavye uygulaması olan SwiftKey de iOS 8 ile birlikte gelen üçüncü parti klavye avantajından yararlanıyor. Uygulama içi satın almayla daha fazla özellik elde edilebiliyor. Ne yazık ki, henüz Türkçe dil desteği yok.

1Password

1password-200914

iOS cihazında şifrelerini kolay şekilde yönetmek isteyenler için 1Password mükemmel bir seçenek. Üstelik iOS 8 ile birlikte Touch ID ile de çalışıyor.

2Do

todo-200914

2Do bütün önemli işlerinizi listelemenizi ve yönetmenizi sağlayan kullanışlı uygulamalardan bir tanesi.

Mutfak Hikayeleri Yemek Kitabı

kitchen-stories-200914

Yemek yapmayı sevenlerin hoşuna gidecek bir uygulama olan Mutfak Hikayeleri Yemek Kitabı, fotoğraflı ve videolu yemek tariflerini ayağınıza getiriyor.

PCalc

pcalc-200914

Bu hesap makinesi uygulaması 20,99 TL’lik fiyatıyla biraz tuzlu gibi görünüyor, ancak PCalc en kapsamlı hesap makinesi olarak takdiri hakediyor ve karmaşık matematik işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler için en ideal uygulama seçeneği olarak öne çıkıyor.

Fleksy

fleksy-200914

Fleksy de iOS 8 ile birlikte öne çıkan sanal klavyelerden bir tanesi ve dünyanın en hızlı sanal klavyesi unvanını de elinde bulunduruyor.

Paper Camera

paper-camera-200914

Paper Camera uygulaması fotoğraflarınıza çizgi film veya renk efektleri vermenizi sağlayan etkileyici bir fotoğraf uygulaması.

Sky Guide

skyguide-200914

Adından da anlaşılacağı üzere, SkyGuide yıldızlar hakkında daha fazla fikir sahibi olup gökyüzünde meydana gelenler hakkında daha fazla şey öğrenebileceğiniz bir astronomi uygulaması.

Camera Plus

camera-plus-200914

Camera Plus fotoğrafları uzaktan kumandayla çekme, fotoğraflardaki ışığı akıllı şekilde ayarlama gibi bazı üst sınıf özelliklere sahip bir kamera uygulaması.

Memoir

memoir-200914

Geçmişte neler yaptıklarınıza göz atmak hoşunuza gidiyorsa Memoir size göre. Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram gibi sosyal ağlarda geçen yıllarda bugün ne paylaşımlar yaptığınızı, hangi fotoğrafları çektiğinizi görebilirsiniz. iOS 8 ile birlikte Touch ID desteği de geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER