Teknoloji

Apple iOS 8 beta 3’ü yayınladı, yenilikler burada

ios-8-iphone-5s-070714

Apple bu akşam saatlerinde iOS 8’in üçüncü beta sürümünü yayınladı. Son güncellemeyle birlikte 2 Haziran tarihinde WWDC’de tanıtılan ve sonbaharda da son kullanıcılarla buluşması beklenen iOS 8 için yeni değişikler, iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri gerçekleştirildi.

Ayrıca iOS 8 beta 3 işletim sistemini daha hızlı ve göze hoş hâle getiren çeşitli küçük kullanıcı arayüzü oynamaları ve modifikasyonları da içeriyor. MacRumors sitesi iOS 8’in üçüncü beta sürümüyle birlikte kaydedilen değişiklikleri, yenilikleri ve ilerlemeleri derlemiş.

Arkadaşlarımı Bul: iOS 8 beta 3 Arkadaşlarımı Bul ve iPhone’umu Bul uygulamalarının yeni beta sürümlerini de içeriyor. Sürüm notlarına göre Arkadaşlarımı Bul gerekli durumlarda arkadaşlar listesini iCloud hesabına taşımaya izin veriyor.

iCloud Drive: Beta 3’te yeni gelen bir açılır pencere kullanıcılara iCloud Drive’a terfi etme seçeneği sunuyor. WWDC’de duyurulan iCloud Drive kullanıcıların herhangi türde bir dosyayı iCloud üzerinde saklamalarına izin veriyor. iCloud Drive etkinleştirilebilir olsa da, şu an için tam anlamıyla işlevsel görünmüyor.





ios-8-beta-3-icloud-drive-070714

iCloud Drive Ayarları: iCloud Drive ayarları için Ayarlar uygulaması altında bulunan iCloud kategorisine yeni bir bölüm eklendi.

ios-8-beta-3-icloud-drive-ayarlar-070714

Handoff: Ayarlar uygulamasındaki Genel menüsü altına Handoff seçeneği eklendi. Kullanıcılar buradan Handoff özelliğini açıp kapatabilecekler. Handoff kullanıcıların iOS ve OS X sistemleri arasında görevleri kesintisiz şekilde gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

ios-8-beta-3-handoff-070714

QuickType Klavye: Ayarlar uygulamasındaki Genel menüsü altında bulunan Klavyeler bölümüne yeni bir seçenek eklendi. Bunun sayesinde kullanıcılar QuickType’ı açıp kapatabiliyor.

Duvar Kağıtları: iOS 8 beta 3 yeni bir beyaz/gri gradyan duvar kağıdı seçeneği de içeriyor.

Hava Durumu: Hava Durumu uygulaması içinde veri görüntüleme şeklinde bazı küçük değişiklikler yapıldı.

ios-8-beta-3-hava-durumu-070714

Uygulama Ölçümleri: Beta sürümünü yükledikten sonra App Analytics (Uygulama Ölçümleri) adı verilen yeni bir seçenek belirecek. Kullanıcılar uygulama geliştiricileriyle çökme verilerinin yanı sıra uygulamaların nasıl kullanıldığına yönelik istatistikleri de paylaşma şansı elde edecek.

ios-8-beta-3-app-analytics-070714

Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulaması içinde yer alan Paylaşılan Fotoğraf Yayınları Paylaşılan Albümler olarak yeniden adlandırıldı. Aperture’dan etkinlikler ve albümler Fotoğraflar uygulamasında yeniden görülmeye başladı. Son günlerde silinen fotoğrafların tamamen silinecekleri zamana ne kadar kaldığını gösteren yeni bir gösterge de bulunuyor.

ios-8-beta-3-fotograflar-son-silinenler-070714

Mesajlar: Mesajlar için Ayarlar menüsünde sesli ve video mesajları otomatik olarak tutmayı sağlayan yeni bir seçenek bulunuyor. Normalde bu mesajlar depolama alanından tasarruf amacıyla belirli bir süre sonra siliniyor.

ios-8-beta-3-mesajlar-otomatik-tut-070714

MacRumors zaman geçtikçe iOS 8 beta 3 ile ilgili daha fazla yeniliğin keşfedilebileceğini söylüyor. Yani, yukarıda saydığımız yenilik veya değişikliklere yenileri de eklenebilir.

Apple her iki ya da üç haftada bir iOS 8’in beta sürümüne güncellemeler getirecek gibi görünüyor. Böylelikle sonbahara, iOS 8’in final sürümünün yayınlanacağı zamana gelinecek. Eğer Apple son iki yıldır takip ettiği düzene bağlı kalırsa, iOS 8’in eylül ayının üçüncü haftası içinde tanıtılması ihtimali bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER