Apple, iOS 6.1’in yayınlanmasıyla birlikte hortlayan kilit ekranı açığını bu hafta başında yayınladığı iOS 6.1.3 ile kapatmayı hedeflemişti. Ancak görünüşe göre bazıları başka bir güvenlik açığı daha keşfedip iOS 6.1.3 yüklü bir iPhone’da da kilit ekranının etrafından dolaşmayı başarmış. Yeni yöntem de daha öncelerinde olduğu gibi fotoğraf, kişi rehberi ve numara tuşlayıcısına erişim fırsatı sunuyor. Ancak daha önceki açıkların aksine, bunu kullanmak için sadece yazılımdan daha fazlası gerekiyor.
Yazının devamındaki video bu açığın nasıl kullanılacağını gösteriyor. Sesle kontrol üzerinden başlatılan bir acil arama esnasında SIM kart tepsisini ucu sivri bir cisimle veya iğneyle hafifçe yerinden çıkarmak sonrasında telefon uygulamasına ve fotoğraf galerisine erişilebilmesi için yeterli oluyor. Anlayacağınız üzere, sesle kontrol uygulaması bu açığın temelinde yer alıyor. iPhone 4 veya Siri’nin aktif olmadığı iPhone 4S sahipleri bu açığın tehdit ettiği kullanıcılar olarak gösteriliyor. Görünüşe göre, Apple’ın mühendislerinin en kısa zamanda yeni bir yama hazırlamaları gerekecek.
İlgili >> YouTube (Videosdebarraquito)
Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.








