Teknoloji

Apple Intel ile sürpriz bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor

apple intel 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, kısa bir süre içinde Intel ile yaptığı sürpriz bir anlaşmayı duyurabilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Cupertino merkezli şirket, Intel’in mobil modem birimini 1 milyar dolar karşılığında satın almayı hazırlanıyor. Haberde anlaşmanın gelecek hafta itibarıyla duyurulabileceği belirtiliyor.

Intel, geçtiğimiz nisan ayında Apple’ın Qualcomm ile uzlaşmasının ardından 5G mobil modem geliştirmeyi bıraktığını açıklamıştı. Intel CEO’su Bob Swan, bu kararın doğrudan Apple ile Qualcomm arasındaki anlaşmayla bağlantılı olduğunu belirtmiş ve Apple gibi bir müşteri olmadan bu alanda devam edecek bir yol göremediklerini dile getirmişti.

Nisan ayında Bloomberg‘de yayınlanan bir makalede, Apple’ın 5G modem konusunda Intel’e güvenemediği için Qualcomm ile uzlaşmaya mecbur kaldığı ifade edilmişti. Cupertino merkezli şirketin 1 milyar dolar civarında bir meblağ karşılığında Intel’in mobil modem biriminin patent portföyünü ve çalışanlarını bünyesine katacak olması, Apple’ın hâlâ Qualcomm’a karşı alternatif peşinde olduğunu gösteriyor.

Intel, Apple ve Qualcomm’un uzlaşmasının ardından mobil modem birimi için alıcı aramaya başlamıştı. Bu noktada Apple’ın en uygun alıcılardan biri olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Intel, 2018 model iPhone’lar için modem sağlayan tek tedarikçi olmuştu. Piyasadaki pek çok Android üreticisi modemler için kendi çözümlerini veya Qualcomm’u tercih ediyor. Apple ise uzun süredir Intel’in tek ve en büyük mobil modem müşterisi durumunda.

Apple’ın kullandığı teknolojiler üzerinde yoğun kontrole sahip olmayı sevdiği biliniyor. Şirketin, A serisi yonga setlerine benzer şekilde, kendi mobil modemini geliştirmeyi istediğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Intel gibi güçlü bir kaynaktan gelecek portföy ve deneyim takviyesi, Apple için bu isteği gerçekleştirme sürecini biraz daha hızlandırabilir. Üçüncü taraf tedarikçilerden bağımsız hareket edebilme imkânının da Cupertino merkezli şirket için bu anlaşmayı cazip kılan faktörlerden biri olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER