Teknoloji

Apple’ın yeni AirPods’ları “Hey Siri” komutunu anlayacak

apple airpods

Apple’ın iOS 12.2 için çıkardığı ilk beta sürümü yenilenmiş AirPods’a çok yakın olduğumuza dair kuvvetli deliller taşıyor. 9to5Mac‘in haberine göre beta sürümü, AirPods’da eller serbest komutları harekete geçirecek “Hey Siri” kurulum arayüzü içeriyor. Söz konusu özellik şu anda var olan birinci nesil kablosuz kulaklıklarda bulunmuyor. iOS beta sürümünde AirPods ile ilgili var olabilecek başka sızıntılara henüz rastlanmadı. Birinci nesil AirPods iki yılı aşkın zaman önce piyasaya çıkmıştı.

Son birkaç aydır AirPods’un yeni versiyonuna yönelik haberler arttı. Bloomberg geçtiğimiz haziran ayında, Apple’ın AirPods’un yeni bir yongayla ve “Hey Siri” desteğiyle güncellenmiş versiyonunu 2018 sonu itibarıyla çıkaracağını, muhtemelen yılbaşı alışveriş dönemine yetiştireceğini yazmıştı. Bu beklenti gerçekleşmedi, ancak iOS’ten gelen yeni ayrıntı, Apple’ın tanıtıma hazırlandığını, yenilenmiş ürünün çok yakında gelebileceğini gösteriyor.

O zamanlar Bloomberg, AirPods’un gürültü bastırma, suya dayanıklılık ve daha geniş kablosuz çalışma menzili gibi özelliklere sahip daha üst sınıf bir versiyonunun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü, bunun da 2019’da çıkmasının planlandığını yazmıştı.

DigiTimes da önceki gün, Apple’ın bu yılın ilk yarısında sağlık takibi özellikli ikinci nesil AirPods’u çıkaracağını öne sürdü. Birçok kişi, Apple’ın geçtiğimiz Eylül etkinliğinin başlangıcında gösterilen videoda, AirPods takmış kadının “Hey Siri” diyerek seslendiğini hatırlar. Bu kadın, o komutu kulaklığa söylüyor gibiydi.

iOS 12.2’nin son kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair henüz bir işaret yok. Bu nedenle AirPods’un ne zaman geleceğini de şu an için söyleyemeyiz. Her bir iOS güncellemesi kapsamlı dağıtımdan önce birkaç beta sürümünden geçiyor. Bu nedenle bir sonraki dağıtım için bir ya da iki ay beklememiz gerekebilir. Tabii ki, AirPods ve “Hey Siri” ile ilgili görülen ayrıntıların sonraki beta sürümlerinde yok olması da ihtimal dahilinde bulunuyor. Geçmişte benzer durumlar AirPlay 2 ve Grup FaceTime gibi özelliklerin başna gelmişti.

Apple son olarak iPhone Xs, Xs Max ve XR için Smart Battery Case, yani pilli kılıfları çıkarmıştı. Aynı zamanda şirketin iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı anda şarj etmeye izin verecek AirPower kablosuz şarj matını da çok yakında çıkaracağı söyleniyor. Apple, AirPower’ı ilk kez duyururken AirPods’un kablosuz şarj destekli güncellenmiş kasasını da göstermişti. Eğer AirPower çıkışa hazırsa, kablosuz şarj destekli kasa da yenilenen AirPods’un bir parçası olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER