Manşetler

Apple’ın kablosuz şarj matı AirPower’ın piyasaya çıkışı yakın gibi

apple airpower
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın çıkışını uzun zamandır geciktirdiği kablosuz şarj matı AirPower en sonunda üretim hattına girmiş olabilir. MacRumors‘ın ChargerLAB adlı hesabın bir tweetine dayanarak aktardığı haberde, güvenilir bir kaynaktan öğrenilen bilgiye göre, Apple’ın çıkışı epey geciken kablosuz şarj matının üretimine başlandığı belirtiliyor.

Eğer dedikodular doğruysa, uzun zamandır beklenen ürün en sonunda tüketicilerin eline ulaşmaya başlayacak. Apple AirPower’ın duyurusunu Eylül 2017’de, iPhone 8 ve iPhone X’daki kablosuz şarj yeteneklerinden bahsederken yapmıştı. Aynı zamanda kablosuz şarj matının sadece iPhone’u değil, aynı zamanda Apple Watch ve AirPods’u da şarj edeceğini belirtmişti. Apple, o zaman herhangi bir fiyat bilgisi vermemiş, sadece ürünün 2018 içinde piyasaya çıkacağını söylemekle yetinmişti.

Ne var ki, 2018’de bu ürünü göremedik. Önce Mart 2018’de çıkacağına dair bazı dedikodular gördük, ancak o zaman geldi ve geçti. Apple, ilk duyuruyu yaptıktan sonra gelen diğer büyük ürün duyurularında da bu cihaz hakkında hiçbir şey söylemedi.

Haziran 2018’de, Apple’ın cihazın üretiminde bazı teknik zorluklar yaşadığına, özellikle de aynı anda üç cihazı tek bir seferde şarj etme zorunluluğunun getirdiği karmaşıklıklardan kaynaklı aşırı ısınmalarla karşılaşıldığına dair dedikodular çıkmıştı. Yakın zamanda da, analistler Apple’ın cihazı 2018 sonu ya da 2019 başı gibi piyasaya sürmeyi planladığı tahmininde bulunmuştu.

Öte yandan Apple’ın, bu yıl içinde AirPods’un güncellenmiş bir versiyonunu çıkaracağı da konuşuluyor. Bu yeni ürünün özellikle kablosuz şarj desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu durum da cihazın çıkışını AirPower matı hazır olana kadar beklettiği söylentilerini güçlendiriyor. MacRumors, Apple’ın cihazla ilgili olarak karşılaştığı teknik zorlukların üstesinden geldiğine dair haberlerin olduğuna dikkat çekti.

Eğer ChargerLAB hesabının söylediği doğruysa, yakın gelecekte bu kablosuz şarj ürününü en sonunda göreceğiz. Sitenin tweet’i, cihazların Luxhare Precision adlı, hâli hazırda Apple’ın AirPods’unu ve birtakım kablolarını üreten şirket tarafından üretileceğini işaret ediyor. MacRumors, ChargerLab’in WeChat sohbetinin bir tercümesine ait ekran görüntüsünü de paylaşmış. Sitenin kaynağı, cihazın çok yakında piyasaya çıkmasını bekliyor. Yine de, Apple’dan resmi duyuruya tanık oluncaya kadar tetikte kalmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER