Teknoloji

Apple ilk haftasonu 13 milyon iPhone 6s ve 6s Plus sattı

iphone-6s-plus-on-inceleme-7

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı geçtiğimiz hafta cuma günü satışa sundu. Ve beklendiği üzere rekor seviyede satışlar gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre geride kalan haftasonunda 13 milyondan fazla yeni iPhone 6s veya iPhone 6s Plus satışı gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye çıkış tarihi: 16 Ekim

Apple CEO’su Tim Cook konuyla ilgili olarak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın satışlarının olağanüstü olduğunu, Apple’ın tarihinde daha önce kaydedilmiş bütün ilk haftasonu satış rekorlarını geçtiğini kaydetti. Cook, müşterilerin geri bildirimlerinin mükemmel olduğunu, 3D Touch ve Live Photos gibi yeni iPhone 6s özelliklerine bayıldıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca 9 Ekimde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı daha fazla ülkede satışa sunacaklarını kaydetti.

Bu yüksek seyreden açılış haftasonu satışlarında Çin’in de satışlara dahil olmasının önemli bir payı bulunuyor. Bu ülke yılın başlarında Avrupa’yı geçerek Apple’ın en büyük ikinci pazarı hâline gelmişti. Ayrıca Çin’deki satış büyümesi Amerika’dakinden üç kat daha hızlı da seyrediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus Ön İnceleme

Geçen yılla karşılaştıracak olursak, Apple ilk haftasonu 10 milyon iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışı gerçekleştirmişti. İki yıl önceyse, ilk haftasonunda 9 milyon iPhone 5s ve 5c satışı yapılmıştı. Bu iki haftasonunda da Apple yeni iPhone’ları henüz Çin’de satışa sunmamıştı.

İLGİLİ HABERLER