Teknoloji

Apple kullanıcılarına bir ay ücretsiz iCloud alanı sunuyor

icloud kesinti

apple icloudApple, her kimlik sahibine 5 GB’lık ücretsiz iCloud depolama alanı sunuyor. Ancak günümüzün yüksek çözünürlüklü fotoğrafların ve videoların, aynı zamanda büyük boyutlu dosyaların olduğu bir ortamda, 5 GB’lık alan çok yeterli gelmiyor. Apple, kullanıcıların daha fazla alanın tadına bakmaları amacıyla bir ay boyunca ücretsiz iCloud depolama alanı sunuyor. Aslına bakarsanız Apple, kullanıcılarına daha fazla alanın nasıl bir deneyim sunduğunu gösterip, daha sonra onların kısıtlı depolama alanına geri dönmeyeceklerini umuyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, 5 GB’lık alan çok da yeterli gelmiyor. Apple, 2011 yılında iCloud’ı çıkardığında kullanıcılarına bu kadar büyüklükte bir alanı ücretsiz olarak sunmaya başlamıştı. Bu alan, cihaz yedeklemeleri için yetmiyor. Üstelik çoğu Apple kullanıcısının aynı iCloud hesabına bağlı birden fazla cihazı olduğunu düşündüğümüzde, bu alanın yetmesi imkansız hâle geliyor. Aslında Apple’a uzun zamandır, ücretsiz depolama alanı seçeneğini daha da yükseltmesi şeklinde talepler geliyor, ancak şirket bunlara şimdiye kadar pek kulak asmadı. Şirket bunun yerine farklı bir strateji izliyor ve kullanıcılara daha fazla alanın nasıl rahatlık sunacağını gösteriyor.

Tabii ki, ücretsiz alanı bir kez kullanmaya başladıktan, cihaz yedeklerinizi ve fotoğraflarınızı 5 GB’dan daha fazla alana yerleştirdikten sonra bundan geri dönmeniz de pek kolay olmayacaktır. Ücretsiz ayın sonunda Apple’ın sunduğu ücretli iCloud seçeneklerinden bir tanesini seçmeniz kuvvetle muhtemel olacaktır.

İLGİLİ HABERLER