Manşetler

Apple iAd reklam servisini 30 Haziranda sonlandıracağını doğruladı

apple iad

Apple’ın iAd reklam servisindeki etkinliğini sonlandırmaya hazırlandığına dair haberler hafta içinde gündeme gelmişti. Söz konusu haberlerde, şirketin doğrudan reklam satış işine dahil olmak yerine işleri daha otomatik bir yapıya bırakmayı ve geliştiricilere reklamları doğrudan sunma fırsatı vermeyi planladığı belirtilmişti.

Bu yönde bir değişim halen muhtemel olsa da, Apple yazılımcılara gönderdiği mesajda çok daha kesin bir dil kullandı ve iAd servisinin 30 Haziranda kapanacağını açıkladı.

Apple iAd servisine bundan böyle yeni uygulamalar kabul etmeyecek. Ancak platformdaki mevcut kampanyalar 30 Haziran tarihine kadar sürdürülebilecek ve geliştiricilere gelir getirecek. Ağın kapsamında bir uygulamaya sahip olanlar, iAd Workbench aracılığıyla kampanya oluşturmaya 30 Haziran tarihine kadar devam edebilecek.

Apple iAd sonrasına dair ipucu vermedi

30 Haziran sonrasında neler olacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Daha önce çıkan haberlerin doğru olması durumunda, iAd’in yerini yine Apple’ın kurduğu ancak daha özerk bir sistem alacaktır. Ancak halihazırda Cupertino merkezli şirketten bu yönde bir işaretin gelmediğini de belirtmekte fayda var. Apple’ın reklam konusundaki yeni oyun planı zamanla ortaya çıkacak.

Apple için reklam işi Google açısından olduğu kadar büyük bir gelir kaynağı niteliği taşımıyor. Dolayısıyla planlanan değişimin şirketin ekonomik tablolarına dramatik bir etkide bulunması pek olası gözükmüyor. Hatta alınan kararın Cupertino merkezli şirkete enerjisini ve zamanını farklı alanlara yönlendirme imkanını verebileceği bile söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER