Teknoloji

Apple Haritalar’ın kaynak kodlarında OS X referanslarına rastlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios-6-haritalar

Apple’ın üç boyutlu şekilde havadan görüntü özelliğine de sahip olan harita uygulamasının kayıtları doğal olarak iOS 6’nın beta uygulamasında yer alıyor. İlginç olan şey bazı kodların bu uygulamanın daha sonra OS X’te çalışacağını işaret etmesi. Bu, Apple Haritalar’ın Google Haritalar ile sadece mobil ortamda değil masaüstü ortamda da rekabet edeceğini gösteriyor.

iOS 6 beta sürümünün kaynak kodları içinde yer alan bazı XML kodları Intel’in bazı eski yongasetlerine yönelik referanslar içeriyor, bu yongasetlerin harita uygulamasının bir özelliği olan gölgelendirmeyi destekleyip desteklemeyeceği tam olarak bilinmiyor. Bu nedenle söz konusu donanımlar için, haritaları kötü göstermemek adına, gölgelemenin kapatıldığı Cody Cooper adlı bir yazılımcı tarafından dile getirildi.

Ancak olaya bir de şu açıdan bakmakta fayda var. Apple, iPhone ve iPad yazılımlarının test edildiği simülatörleri çalıştıran bilgisayarlarda kötü işlemeye yol açılmaması için desteklenmeyen donanımlara ait referansları iOS 6 beta’nın kodlarına eklemiş olabilir. Yani, bu donanımlardan herhangi birine sahip olan test bilgisayarı kötü görünmesi muhtemel grafik bileşenlerini otomatik olarak kapatacaktır. Bu durumda Apple’ın Haritalar uygulamasının masaüstüne geleceği konusunda heyecanlanmamak gerekiyor.

İlgili >> MacRumors

İLGİLİ HABERLER