Teknoloji

Apple Haritalar içinde arama sonuç reklamları gelecek yılın başında görünecek

apple haritalar reklam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, reklamları önümüzdeki yılın başlarında Haritalar’a entegre edebilir. Power On adlı e-posta bülteninin en son sayısında Gurman, şirketin mühendislik ekibinin arama ağı reklamlarını desteklemek için yazılımı hazırlamaya başladığını söylüyor. Tüketicilerin, Apple’ın bu çalışmayı 2023’te başlayacak şekilde entegre etmeye başladığını görecekleri bildiriliyor.

Gurman, şirketin kısa bir süre önce arama ağı reklamları içeren dahili bir Haritalar sürümünü test ettiğini bildirmişti. Apple zaten bu tür reklamları App Store üzerinden sunuyor. Geliştiriciler, arama sonuçlarında yazılımlarına öncelik vermesi için şirkete ödeme yapabilir ve kullanıcılar belirli terimleri girdiğinde sayfanın en üstünde görünmesini sağlayabilir.

Gurman, Haritalar’daki arama ağı reklamlarının hemen hemen aynı şekilde çalışacağını söyledi. Örneğin, bir Meksika restoranı, insanlar “tacos” ve “ceviche” gibi terimleri aradığında yerel listelerde daha üst sıralarda yer alması için Apple’a ödeme yapabilir.

O sırada Gurman, testin Apple’ın reklam gelirini önemli ölçüde artırma planının bir parçası olduğunu öne sürüyor. Bu yöndeki baskıyı ise şirketin reklam işinden sorumlu başkan yardımcısı Todd Teresi’ye bağlıyor. Şirketin reklam bölümü, yıllık yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde ediyor, Teresi zaman içinde yılda en az 10 milyar dolara çıkmayı umuyor.

İLGİLİ HABERLER