Teknoloji

Apple Harita uygulamasına kaza raporlama özelliği geliyor

apple harita

Apple Harita uygulaması kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak yeni bir özelliğe kavuşuyor. Kullanıcılar artık trafik kazası, yol çalışması, bozuk yol ve hız kontrolü gördüklerinde bunu Apple Harita’ya ekleyebilecek. Söz konusu özellik, Google Haritalar, Waze ve Yandex.Navi’deki raporlama özelliğine benzer şekilde işleyecek.

Bu özelliği kullanmak için ekranın altındaki Bildir ikonuna dokunmak gerekiyor. Burada kullanıcılara ne tür bir olayı bildirmek istedikleri soruluyor. Bu bildirimin Siri’yi kullanarak sesli biçimde yapılabildiğini belirtmekte fayda var.

Kullanıcı raporlaması özelliği artık tüm büyük navigasyon uygulamalarında bulunan bir özellik. Söz konusu özelliği sunmayan uygulamalar da geliştirmek için çalışıyor. Waze’de çok uzun süredir mevcut olan özellik, Google Haritalar’a da 2019’un nisan ayında eklenmişti. Dolayısıyla Apple burada rakiplerini yakalamak için bir adım atıyor.

Apple Harita uygulamasında Google veya Waze’e kıyasla daha az olay seçeneği bulunuyor. Ancak Apple’ın özelliğinin henüz geliştirme aşamasında olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER