Teknoloji

Apple Harita uygulaması için yaya olarak dolaşan ekiplerle veri topluyor

apple harita
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Harita uygulaması için veri toplama yöntemleri arasına yeni bir seçenek daha ekledi. Üstünde Apple Haritalar yazan bir sırt çantasının içindeki ekipmanla, San Francisco sokaklarını arşınlayan bir kişinin görüntüleri AppleInsider sitesi tarafından paylaşıldı. Apple kamera ve sensörlerden oluşan harita verisi toplama mekanizmasını şimdiye kadar sadece motorlu taşıtlara yerleştiriyordu.

Apple’ın İnternet Yazılımı ve Servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, yaz aylarında yaptığı bir açıklamada Harita uygulamasını baştan yaratacaklarını ve platformu daha ileriye taşımak için kendi verilerini kullanacaklarını açıklamıştı. Cupertino merkezli şirket, uzun süre boyunca harita verileri için TomTom gibi üçüncü taraflardan hizmet almıştı.

apple haritaApple’ın bu yeni veri toplama yöntemini özellikle Harita uygulamasını kullanan yayalara daha iyi hizmet sağlamak için kullanıyor olması muhtemel görünüyor. Ancak bu yeni yöntemin kullanım amacı konusunda henüz Apple’dan bir açıklama gelmiş değil.

Apple Harita uygulamasını 2012’de yayınlamıştı

Apple Harita platformunu 2012’de hayata geçirmişti. Platformun ilk başta oldukça fazla hata barındırması nedeniyle Apple CEO’su Tim Cook bile iOS kullanıcılarına farklı harita çözümlerinden yararlanmalarını önermişti. Cupertino merkezli şirketin harita uygulaması o günden bu yana hatırı sayılır şekilde gelişse de, hâlâ akla gelen ilk harita uygulaması olmayı başarabilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER