Teknoloji

Apple Harita değerlendirme sistemi daha çok ülkeye açılıyor

apple harita

Apple Harita uygulaması iOS 14 ile birlikte yerleşik bir notlandırma sistemine kavuşmuştu. Söz konusu sistem; kullanıcıların belli işletmeleri, restoranları ve ilgi çekici lokasyonları değerlendirme imkanını sağlıyor. Bu özellik kısa bir süre öncesine kadar sadece Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde kullanılabiliyordu. Artık ABD ve Kanada’da da bu özelliği kullanmak mümkün olacak.

Değerlendirme özelliği pek çok konumda çalışıyor. Kullanıcılar baş parmak yukarı veya aşağı ikonlarıyla mekanlara dair fikirlerini bildirebiliyor. Bu ikonlardan birine dokunulduğunda kullanıcıların karşısına bir arayüz daha çıkıyor ve kullanıcılara mekan ya da işletmeye dair birkaç ekstra soru daha soruluyor.

Örneğin, bir restoran değerlendirilirken lezzet, atmosfer ve hizmet gibi kriterler de değerlendirilebilecek. Aynı panel üzerinden fotoğraf yüklemesi de yapılabilecek.

Apple tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, kullanıcıların cihaz geçmişleri ve film rulolarındaki fotoğraflar doğrultusunda yorumlara katkıda bulunabileceği belirtildi. Notların yanında kullanıcı isimleri gösterilmeyecek. Kullanıcılara gösterilen analizler ise cihaz üzerinde yapılan bir değerlendirmeden geçecek.

Apple, Harita servisi için Google Haritalar’ınkine benzer sağlam bir yorum ve değerlendirme sisteminin adımlarını atıyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER