Teknoloji

Apple Google ile olan patent ihlal davasını yeniden canlandırıyor

Samsung ile küresel çapta büyük bir hukuk mücadelesine giren Apple, Google ile arasındaki eski defterleri de açmaya hazırlanıyor. Şirket Google’ın Motorola Mobility’si aleyhinde bulunduğu patent ihlal şikayetlerinin yeniden gündeme alınması için ABD’de mahkemeye başvurdu. Apple aralarında Google’ın da bulunduğu pek çok şirketin kendisine ait dokunmatik ekran patentlerini ihlal ettiğini öne sürerken, dokunmatik ekranın iPhone ve iPad için itici güç olduğunu belirtti.

iphone-5-inceleme-00027

Apple iPhone ile ortaya koyduğu ”sihirli dokunmatik ekran”ın cihazın başarısında son derece önemli bir etken olduğunu vurgularken; Motorola’nın da dokunmatik ekranlı bir cihaz üretmek istediğini, ancak bunda başarılı olamadığını iddia etti. Motorola ABD Ticaret Komisyonu’na yaptığı başvuruda Apple’ın patentlerinden birinin geçersiz olduğunu, diğerininse ihlal edilmediğini öne sürmüştü. Motorola lehine karar veren komisyonun avukatı Megan Valentine de Motorola’nın iddiasını desteklerken birden fazla dokunmatik ekran teknolojisinin var olduğuna dikkat çekti ve Sony’nin daha önce patentlediği SmartSkin teknolojisini örnek olarak gösterdi.

Motorola Apple’ın iddialarını hayal ürünü olarak nitelerken, Apple’ı diğer şirketlerin çalışmalarından faydalanmakla suçladı. Motorola Apple’ın iPhone ve iPad’de kulandığı ana bileşenlerin pek çoğunun daha önce diğer üreticiler tarafından üretildiğine dikkat çekerken, Valentine de iPhone’un başarısının dokunmatik ekrandan kaynaklanmadığını dile getirdi. Apple’ın avukatı Joshua Rosenkranz ise Apple’ın iPhone’u çıkarmasından sonra olanların herkes tarafından görüldüğünü belirtti. Diğer şirketlerin iPhone ile rekabet edebilmek için cihazı kopyaladıklarını belirten Rosenkranz, bunun için Apple’ın patent ihlal davaları açtığını sözlerine ekledi.

İlgili >> Business Week

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER