Teknoloji

Apple’ın giyilebilir ürünü 2015’ten önce piyasaya çıkmayacak

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın giyilebilir cihazının henüz sızmamasının bir nedeni var, çünkü yakın zamanda piyasaya çıkmayacak. Recode’un haberine göre, iWatch veya Apple’ın nasıl adlandıracağını henüz tam olarak bilmediğimiz akıllı saati gelecek yılın başına kadar mağazaların raflarında yer almayacak. Yine de, bu cihazın dünyaya tanıtımı 9 Eylülde gerçekleştirilecek.

Bu durum Apple’ın akıllı saatinin alışverişin iyice canlandığı yıl sonu tatili dönemini kaçıracağını gösteriyor, yine de şirketin çıkaracağı söylenen iki yeni iPhone modeli satışlarda önemli bir momentumun yakalanmasını sağlayacaktır.

Aslında beklenmesi gereken süre Apple fanatikleri için çok uzun sayılmaz, üstelik Apple’ın en fazla ses getirecek ürünleri tanıtırken geçmişte benzer bir yol izlediğini de biliyoruz. Örneğin iPhone Ocak 2007’de tanıtılmış, ancak piyasaya çıkışı aynı yılın haziran ayında gerçekleşmişti. Buna ek olarak Steve Jobs iPad’i Ocak 2010’da sahneye çıkarak duyurmuş, ancak bu ürünün de çıkışı aynı yılın nisan ayı başlarında gerçekleşmişti. Benzer şekilde yeni nesil Mac Pro’nun gösterimi de geçen yılın WWDC etkinliğinde yapılmış, ürün yıl sonundan itibaren piyasada dağıtılmaya başlamıştı.

Tim Cook defalarca Apple için sürpriz unsurunun hâlâ büyük bir önem taşıdığını söylemişti. Duyuru ve piyasaya çıkış arasında geçen süre de üretim tesislerinden veya idari başvuru dokümanlarından sızacak detayların önüne geçmeyi sağlıyor. Ayrıca Apple için de piyasaya çıkış gününde gelecek büyük talep için yeteri kadar hazırlanma zamanı yaratıyor.

Anlayacağınız, Apple’ın giyilebilir cihazını büyük ihtimalle 9 Eylüldeki basın toplantısında göreceksiniz. Ne var ki, bu saati bileğine takmak isteyenlerin gelecek yılın başını beklemeleri gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER