Teknoloji

Apple Flashback truva atı tehdidine karşı ikinci Java güncellemesini yayınladı

Apple, Mac kullanıcılarına yönelik Flashback truva atı tehdidini savuşturmak amacıyla ikinci bir Java güncellemesi yayınladı. OS X için Java 2012-002 adını taşıyan bu ikinci versiyon hafta ortasında çıkan 2012-001 versiyonunun halefi niteliğini taşıyor ve daha önce olduğu gibi Snow Leopard ve Lion işletim sistemlerini değil, sadece OS X Lion 10.7 makinelerini hedefliyor.

Apple iki versiyon arasında ne gibi değişiklikler var, bunları açıklamadı. Aslında ilgili destek dokümanı da hâla ilk sürümden bahsediyor. Yine de, eğer Lion ile çalışan bir Mac kullanıyorsanız, en kısa zamanda ikinci Java güncellemesini yüklemeniz yerinde olur.

Mac kullanıcılarına yapılan bir başka tavsiye de bilgisayarlarında Java’yı devre dışı bırakmaları. F-Secure, OS X’te bunu yapmanın adımlarını anlatmış. Ancak en güzeli Mac ekranının sağ üst köşesinde yer alan büyüteç ikonuna tıklayıp Spotlight’ı açmak ve arama kutucuğuna Java yazmak. Karşınıza çıkacak Java Tercihleri sonucuna tıklayın. Açılan sayfada Genel sekmesi  listelenen Java sürümlerinin yanındaki kutucukların işaretlerini kaldırın. Herşey bu kadar.

İlgili – Intego

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER