Eğlence

Apple’ın Final Cut Pro ve Logic Pro X yazılımlarında 90 günlük deneme fırsatı

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın profesyonellere özel yaratıcılık uygulamaları; video düzenleme yazılımı Final Cut Pro X ve müzik yapım paketi Logic Pro X‘in her ikisi için de belirli süre için 90 günlük ücretsiz deneme sürümleri sunulmaya başlanıyor. 90 günlük deneme imkanı Final Cut Pro X için sunulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde Logic Pro X için de geliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok insan evinde hapis durumda ve okula ya da işe gidemiyor. Bu nedenle fiyatı 1000 TL’nin üstünde, hatta 2000 TL’ye yakın bu profesyonel araçları ücretsiz deneme imkanının sunulması büyük bir fırsat.

Final Cut Pro X’in zaten 30 günlük deneme süresi bulunuyordu. Ancak bu tarz bir ücretsiz deneme imkanı Logic Pro X için tamamen yeni sayılır. Apple, 90 günlük ücretsiz deneme fırsatının ne zaman biteceğini söylemedi. Ancak bu fırsat bittiği zaman her iki program için de deneme fırsatının 30 günlük ücretsiz deneme şeklinde süreceğini kaydetti. Daha önce Final Cut Pro X için 30 günlük deneme sürümünü indirmiş olanlar da, bu uzatılmış süre avantajından yararlanabilecek.

Müzik yazılımı sunan diğer şirketler de salgınla bağlantılı olarak benzer şekilde ücretsiz fırsatlar sunuyor. Örneğin Avid, Pro Tools için kısıtlı sayıda 90 günlük ücretsiz lisans sunuyor. Fender ise, Türkiye’de dağıtımı bulunmayan Fender Play uygulaması üzerinden 100 bin kişiye üç aylık ücretsiz gitar dersi veriyor.

Deneme süresinden sonra bu yazılımları satın almak isteyenler için, Final Cut Pro X‘in fiyatı 1999,99 TL. Logic Pro X ise 1349,99 TL’ye satılıyor.

İLGİLİ HABERLER