Teknoloji

FaceTime açığı Apple’ı soruşturmayla karşı karşıya bıraktı

ios 12 FaceTime apple

FaceTime‘daki ciddi güvenlik açığının resmi makamların dikkatini çekmesi çok uzun sürmedi. ABD’de New York Eyalet Başsavcısı Letitia James, Apple hakkında Grup FaceTime özelliği nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı. Başsavcı inceleme kapsamında hem Apple’ın müşterilerini bilgilendirmemesinin hem de soruna çözüm aramaya başlamakta gecikmesinin inceleneceğini belirtti. New York Valisi Andrew Cuomo ise eyalette yaşayanların güvende olduklarını bilmeyi hak ettiklerini dile getirdi.

New York Eyaleti Tüketici Komisyonu bu süreçte hafta içi beş gün boyunca telefon aracılığıyla iPhone sahiplerinden gelen şikayetleri toplayacak.

Bu soruşturmanın ardından hukuki sürecin başka bir boyuta taşınıp taşınmayacağı henüz bilinmiyor. Bir anne ve oğlunun sorunu kamuoyu tarafından duyulmasından birkaç gün önce Apple’a bildirdiği belirtilse de, bu iddia doğrulanmadı. Dolayısıyla Apple’ın çözümü geciktirdiği konusunda ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Cupertino merkezli şirket, sorunun çözümünü bu hafta içinde kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Apple Grup FaceTime özelliğini de geçici olarak devredışı bırakmış durumda. Şirket böylelikle güvenlik açığının daha büyük sorunlar doğrumasını engellemeyi amaçlıyor. New York eyaletinde yürütülen soruşturmanın davaya dönüşmesi durumunda Apple’ın gizlilik ve güvenlik konularında daha şeffaf bir tutum içine girmesi gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER