Teknoloji

Apple ve Epic Games arasındaki kavgada bir dava daha

apple fortnite epic games

Apple ve Epic Games arasındaki hukuk kavgasında yeni sayfalar açılmaya devam ediyor. Şimdi de Apple, Epic’ten sözleşme ihlâli nedeniyle tazminat istiyor. Epic de kısa süre önce Fortnite’ın App Store’a geri dönüşü için mahkemeye başvurmuştu. Apple’ın Epic’ten ne kadar tazminat istediği şu an için bilinmiyor.

Apple tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor: “Epic’in davası para konusundaki basit bir anlaşmazlıktan daha fazlası değil. Epic kendisini modern ve kurumsal bir Robin Hood gibi göstermeye çalışsa da, gerçekte App Store’dan elde ettiği inanılmaz faydanın karşılığını vermek istemeyen multi-milyar dolarlık bir şirketten fazlası değil.”

Apple’ın dava dilekçesinde, Epic Games’in şimdiye kadar App Store üzerinden 600 milyon dolar kazandığı bilgisi de yer alıyor.

Bütün bu kavga, Epic’in geçtiğimiz ayın ortalarında hem iOS’te hem de Android’de kendi oyun içi ödeme çözümünü devreye almasıyla başlamıştı. Oyunculara belli avantajlar da vadeden Epic’in bu hamlesinin ardından hem Apple hem de Google, Fortnite’ı uygulama mağazalarından çıkarmıştı. Epic de bu harekete iki şirkete de ayrı ayrı dava açarak karşılık vermişti.

Apple, 28 Ağustos’ta Epic’in App Store geliştirici hesabını kapatmış ve şirketin diğer oyunlarını da mağazadan çıkarmıştı. Apple’ın Epic’in Unreal Engine’in bakımı ve yönetimi için kullandığı hesabı da askıya alınacağı düşünülse de, mahkeme kararıyla Apple’ın bunu yapması engellenmişti.

Apple, Epic Games’ten tazminat almak için mahkemeye başvurarak iki şirket arasındaki kavgayı farklı bir boyuta taşımış oldu. Cupertino merkezli şirket, Epic’ten App Store’un ödeme araçlarını baypas ederek kazandığı parayı geri ödemesini istiyor. Apple, Epic’in harici ödeme sistemi için de kalıcı bir yasak çıkarmayı amaçlıyor. Taraflar, bu ay bitmeden mahkeme salonunda karşı karşıya gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER