EğlenceTeknoloji

Apple-Epic Games kavgasında mahkemeden yeni kararlar

apple app store epic games fortnite

Apple ve Epic Games arasında App Store politikaları nedeniyle başlayan hukuk savaşında duruşma aşaması önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak duruşma aşaması öncesinde mahkemeden yeni bir karar geldi.

Bloomberg’in haberine göre; davanın hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, Epic’in Apple’ı yeniden Fortnite’a getirmesi için ihtiyati tedbir çıkarılması kararını reddetti. Ancak Apple’ın Epic’e ait olan Unreal Engine’i engelleyemeyeceği yönünde daha önce alınan karar da değiştirilmedi. Kısacası mahkeme her iki taraf için de bir olumlu ve bir de olumsuz karar vermiş oldu.

Gonzalez Rogers, kararını şu sözlerle açıkladı: “Fortnite’ın iOS’te oynanaması nedeniyle sıkıntı yaşayan oyuncularla empati kuruyorum. Ancak tarafların yazılı anlaşmalarına bağlı kalmasında veya anlaşmazlıklarını normal yollardan çözmesinde belirgin bir kamu yararı söz konusu.”

Unreal Engine konusunda ise Apple’ın olası bir engelinin diğer geliştiricilere de büyük zarar vereceği ve bu nedenle de Apple’ın böyle bir girişimde bulunmasına müsade edilemeyeceği belirtildi.

Apple, Epic Games’in oyuncuları oyun içi alışverişler için App Store yerine kendi sitesine yönlendirmesinin ardından Fortnite’ı App Store’dan çıkarmıştı. Epic bu kararın ardından Apple’ın yüzde 30’luk kesinti politikasına karşı başka şirketlerle iş birliğine gitmişti. Bu süreçte Apple ve Epic Games birbirleri aleyhine mahkemeye de başvurmuştu.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimiz tüm geliştiricilerin aynı kurallara bağlı olduğu App Store’un emniyetli bir platform olmasına güveniyor. Mahkemenin Epic’in eylemlerinin kendi müşterilerinin çıkarına olmadığını tanımasından dolayı memnunuz. App Store, 12 yıldır süren bir ekonomik mucize. Hem küçük hem de büyük geliştiriciler için dönüştürücü iş fırsatları yaratıyor. Bu inovasyon ve dinamizm mirasını gelecek yıl mahkemede paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER