Manşetler

Apple engelliler için 13 yeni emoji teklifinde bulundu

Apple işitme cihazlarını, kılavuzları ve engelli kişileri daha iyi temsil eden yeni emoji’lerin, yani his simgelerinin teklifini Unicode Konsorsiyumu’na yaptı.

Emojipedia’nın haberine göre, Apple başvuru dosyasında, engelli kişileri daha iyi temsil edecek emoji’lerin eklenmesi talebini dile getirdi. Şu anda emoji simgeleri geniş yelpazede ifade seçenekleri sunuyor, ancak engelli kişilerin deneyimlerini yansıtan simgeler eksik bulunuyor.

Yeni emoji seti içinde işitme cihazı, değnek veya tekerlekli sandalye kullanan kişiler, kılavuz köpeği ve protez kol yer alıyor. Apple toplamda 13 farklı yeni emoji simgesinin başvurusunu yaptı. Eğer ten rengi seçenekleri de hesaba katılırsa, bu sayı 45’e çıkıyor. Apple, bu simgelerin sadece başlangıç noktası olduğuna dikkat çekerek, gelecekte daha fazla emoji’nin gelebileceğinin işaretini verdi.

Unicode Teknik Komitesi üyeleri gelecek ay düzenlenecek bir toplantıda bu yeni emoji simgelerini tartışacak. Eğer simgeler onaylanırsa, Emoji 12.0 sürümünün adayları arasına yerleştirilecek ve 2019’un ilk yarısında kullanıma sunulacak. Bu arada 2018’in his simgeleri listesi tamamlandı ve bu yılın ikinci yarısında büyük mobil platformlara gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER