Teknoloji

Apple’dan rakamlar: 1 milyonun üzerinde uygulama App Store’da

Apple iPad tanıtım etkinliğine her zaman olduğu gibi çeşitli rakamlarla başladı. Sahneye çıkan ve etkinliğin açılışını yapan CEO Tim Cook öncelikle geçen ay çıkış yapan ve 1 Kasımda Türkiye’de de piyasaya çıkacak iPhone 5s ve iPhone 5c’ye değindi. Bu iki cihazın ilk haftasonunda 9 milyonluk satış gerçekleştirdiğini hatırlattı.

apple-22-ekim-app-store-60-milyar-221013

Yine geçen ay yayınlanan iOS 7’nin yayınlandıktan sonraki ilk 5 gün içinde 200 milyon cihaza indirildiğini ve şu anda iOS cihazlarının yüzde 64’lük kısmında iOS 7’nin çalıştığını kaydetti.

WWDC 2013’te 900 bin uygulamanın App Store’da yer aldığını açıklayan Apple’ın CEO’su Tim Cook şu anda 1 milyondan fazla uygulamanın mağazada yer aldığını kaydetti. Ayrıca 60 milyardan fazla uygulamanın indirildiğini de sözlerine ekledi. Bu rakamlar gösteriyor ki, Apple ve Google’ın uygulama mağazaları hacim ve indirme sayıları bakımından kafa kafaya gidiyor. Bu arada Apple şimdiye kadar yazılımcılara 13 milyar dolar kazandırdığını da açıkladı.

Henüz Türkiye’de satışa çıkmayan iTunes Radio ile ilgili detayları da paylaşan Tim Cook, 20 milyondan fazla kullanıcının radyoyu denediğini ve şimdiye kadar 1 milyardan fazla şarkının satıldığını vurguladı.[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER