Teknoloji

Apple drone tasarımı için patent başvurusu yaptı

apple drone

Apple’ın henüz gün yüzüne çıkmayan ancak kapalı kapılar ardında geliştirdiği bazı projelerin olduğu biliniyor. Bunların en dikkat çekicileri artırılmış gerçeklik gözlüğü ve Apple Car adıyla anılan otomobil. Yeni patent başvurularına göre, Apple aynı zamanda bir drone geliştirmek için çalışıyor gibi görünüyor.

Apple’ın drone’unun nasıl görüneceği konusunda ortada somut bir işaret bulunmuyor. Şirketin fark yaratmak için nasıl özellikler sunacağı da bilinmiyor. Ancak mevcut bilgiler, Apple’ın bir drone üzerinde çalıştığını ve bu çalışmaları gizlemek istediğini gösteriyor. Drone tasarımı için patent başvurularının önce Singapur’da daha sonra da ABD’de yapılması da bu gizleme isteğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Ne olursa olsun, patent başvuruları sayesinde şirketin planları konusunda fikir edinmek mümkün oluyor. Trilyon dolar değerinde bir şirket olan Apple’ın patent başvuruları da ayrı bir dikkatle takip ediliyor.

Apple’ın drone tasarımı için yaptığı patent başvurularından ilki drone’un kumandasının kullanımdayken sahibi tarafından eşleştirilmesi veya eşleştirmenin kaldırılması anlatılıyor. Patent dosyaları genellikle muğlak olduğu için kesin kullanım konusunda net bir tarif verilmiyor. Ancak ilk patent, drone’un kontrolü ve yönetimin farklı bir kumandaya devredilebilmesiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

İkinci patentte ise drone’un nasıl kontrol edileceği anlatılıyor. Buna ek olarak, uzaktan kullanım için gerekli bağlantı konusunda da bilgi veriliyor.

Apple ve drone tasarımı konusundaki söylentilere biraz temkinli yaklaşmakta fayda var. Bazen şirketler sadece fikirlerinin rakiplerinden korumak için patent başvurusu yapabiliyor. Yine de, Apple’ın drone pazarına girme ihtimalinin kulağa heyecan verici geldiğini de söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER