Teknoloji

Apple Dialog Semiconductor’dan yetenek ve teknoloji transfer ediyor

apple

Apple yonga tasarım sürecini kendi bünyesine taşımak için önemli bir adım daha attı ve Avrupalı yonga üreticisi Dialog Semiconductor ile bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, Cupertino merkezli şirket 300 milyon dolar karşılığında Dialog’un bazı güç yönetim teknolojilerinin lisansına sahip olacak, 300 Dialog çalışanını transfer edecek ve Dialog’un bazı varlıkların kontrolünü ele alacak. Apple Dialog tarafından önümüzdeki üç yıllık dönemde çıkarılacak ürünlere de 300 milyon dolar destek sağlayacak.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Dialog ile yapılan ve “kısmi satın alma” şeklinde tanımlanabilecek anlaşmayla tarihinin en büyük iş gücü transferini gerçekleştirmiş oldu. 300 çalışan, Dialog’un toplam iş gücünün yüzde 16’sına tekabül ediyor. Bu ekibin uzun yıllardır Apple ile yonga tasarımı konusunda yakın bir mesai yaptığı belirtildi.

Apple’ın donanımdan sorumlu başkan yardımcısı Johny Srouji, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dialog yonga tasarımı konusunda büyük bir uzmanlığa sahip. Uzun süredir ürünlerimizi destekleyen bu yetenekli mühendis grubunun doğrudan Apple için çalışacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Dialog ile olan ilişkimiz ilk iPhone’lara kadar uzanıyor. Onlarla olan bu uzun süreli işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz.”

Apple Dialog Semiconductor’ın Ar-Ge faaliyetlerini kendi çatısı altına taşıyor

Apple Dialog Semiconductor ile yaptığı anlaşmayla Dialog’un Ar-Ge faaliyetlerini de kendi bünyesine taşımış olacak. Şirketin Dialog ile olan bağlarını gevşetmeyi planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Apple bu anlaşmayla hem kendisine hem de Dialog’a yarayan bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER