Teknoloji

Apple ABD’de üretim fonuyla ilk olarak Corning’e destek olacak

corning
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple corningApple CEO’su Tim Cook, mayıs ayının başında ABD’de üretimi desteklemek için özel bir fon oluşturduklarını açıklamıştı. ABD Gelişmiş Üretim Fonu adını taşıyan 1 milyar dolar değerindeki kaynaktan yararlanacak ilk şirket belli oldu. Apple Corning için fondan 200 milyon dolar ayırdığını duyurdu.

Corning, son derece dayanıklı olan Gorilla Glass camlarıyla tanınıyor. Gorilla Glass, aralarında iPhone’un da bulunduğu çok sayıda üst düzey akıllı telefonda kullanılıyor. Apple’dan yapılan açıklamada; 200 milyon dolarlık yatırım ile Corning’in Ar-Ge çalışmalarının destekleneceği, ekipman ihtiyaçlarının karşılanacağı ve son teknoloji ürünü olan cam işleme sürecine katkı sağlanacağı belirtildi.

Corning, Apple’ın yatırımı için mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, söz konusu yatırımı ABD merkezli üretimini artırmak için yapıyor. Corning’in uzun yıllardır Apple’ın iş ortağı olması, merkezinin New York’ta bulunması ve Kentucky eyaletinin Harrodsburg şehrinde büyük bir üretim tesisine sahip olması, şirketi Apple için makul bir hedefe dönüştürüyor. Apple bu yatırımla yerel bir üreticinin gelişmesine katkıda bulunarak ABD içinde üretimin koruyucusu pozisyonuna da yerleşiyor.

Corning CEO’su Wendell Weeks, Apple ile yaptıkları işbirliğiyle son 10 yılda ABD’de 1000’e yakın kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

Apple Corning dışında destek vereceği şirketler hakkında ipucu paylaşmadı

Apple şimdilik Corning dışında destek sağlayacağı diğer şirketlere ilişkin bilgi vermedi. Cupertino merkezli teknoloji devi, hâli hazırda ABD’de Mac Pro üretimi gerçekleştiriyor. Şirket son hamleleriyle iPhone üretimini ABD’ye taşımasını isteyen ABD Başkanı Donald Trump’ın da gönlünü hoş tutmaya çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER