Bilim

Apple Çin’de 300 milyon dolarlık yeşil enerji fonu kurdu

apple cinApple Çin’deki üretim ve tedarik ortaklarını yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarıyla buluşturma amacıyla yeni bir fon kurdu. Cupertino merkezli şirket, daha önce de ülkede temiz enerji kullanımını artırmak adına çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

Apple hava kirliliği konusunda ciddi sorunlar yaşayan Çin için başlattığı yeni girişime “Çin Temiz Enerji Fonu” adını verdi. Cupertino merkezli şirket ve 10 üretim ortağı, önümüzdeki dört yıllık dönemde temiz enerji çalışmalarına 300 milyon dolar kaynak sağlayacak.

Fonun yönetimini Avrupalı varlık yönetimi şirketi DWS Group üstlenecek. Şirket yönetim planıyla fonun katılımcılarına temiz enerji çözümleri için daha yüksek satın alma ve uygulama gücü sağlayacak.

Apple bundan birkaç ay önce tüm operasyonlarını temiz enerjiyle yürüttüğünü açıklamıştı. Şirket, 2020 itibarıyla tedarikçileriyle de birlikte dünya çapında 4 gigawatt’ın üstünde temiz enerji üretmeyi amaçlıyor.

Apple Çin Temiz Enerji Fonu’nda şu şirketlerle çalışıyor: Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solvay, Sunway Communication, Wistron

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER