Teknoloji

Apple Çin’de 25 bin uygulamayı App Store’dan çıkarttı

apple app store turkiye

apple cinApple Çin App Store’da bulunan 25 bin uygulamayı mağazadan çıkarttı. Konuyu ilk olarak Çin’in devlet televizyonu CCTV gündeme taşırken, Apple’dan şimdilik bu iddiaya ilişkin doğrudan bir açıklama gelmedi. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’nın verilerine göre, Çin’de yaşayanlar App Store üzerinden 1.8 milyon uygulamaya ulaşabiliyor. 25 bin uygulamanın mağazadan çıkarılması, Apple’ın mağazanın yüzde 1.4’lük kısmına tırpan vurduğu anlamına geliyor.

Cupertino merkezli şirket 25 bin uygulamanın App Store’dan çıkarılmasını doğrulamasa da, Çin’de ne tür uygulamalara erişimi kestiği konusunda ipucu verdi. Kumar uygulamalarının Çin’de yasadışı olduğunu hatırlatan şirket, bu tarz uygulamalara Çin’den erişilmesini engellemeye yönelik çalışmalarında ciddi olduğunun altını çizdi. Çin’deki iPhone sahiplerinin iMessage üzerinden çevrimiçi kumar sitelerinden gelen istenmeyen mesajlara maruz kaldığına dair haberler gündeme gelmişti.

Çin’in devlet televizyonu CCTV, Apple’ı kumar uygulamalarının App Store’dan çıkarılması konusunda gerekenleri yapmadığı gerekçesiyle eleştirmişti. Kanal, Apple’ın uygulamaları App Store’a kabul etmemek için kurallar uydurduğunu, ancak bu kuralları kumar uygulamaları için işletmediğini öne sürmüştü.

Cupertino merkezli şirket için Çin’den gelen istekler doğrultusunda App Store’da düzenleme yapmak alışılagelmemiş bir durum değil. Apple Çin hükümetinin talebi üzerine geçtiğimiz yıl 700 VPN uygulamasını Çin’deki App Store’dan çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER