Ulaşım

Apple Car böyle mi görünecek?

Araç kiralama şirketi Vanarama, Apple’ın Apple Car olarak anılan otomobilinin oldukça detaylı bir üç boyutlu modelini hazırladı. Apple’ın otomotiv sektörüne ilgisi uzun süredir konuşulsa da, şirketin henüz fiziksel otomobil üretimi konusunda karar vermediği biliniyor. Bu da Vanarama’nın modelini daha ilgi çekici hâle getiriyor.

Vanarama’nın açıklamasında tasarımın Apple’ın patentleri doğrultusunda hazırlandığını ve hayal gücüyle desteklendiği belirtildi. Konsept tasarımda otomobilin hem içini hem de dışını görmek mümkün oluyor.

Vanarama’nın internet sitesinde modelin sergilendiği sayfada tasarımdaki ilham kaynaklarını gösteren küçük notlar yer alıyor. Örneğin, otomobilin ön ızgarası için Mac Pro’dan esinlenildiği belirtiliyor. Tasarımın akıllara Tesla’nın Cybertruck’ını getirdiğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Konsept tasarımda çok fazla Apple logosunun kullanılması dikkat çekiyor. Bu kadar yoğun logo kullanımının pek Apple tarzı bir iş olmadığını belirtmek gerekiyor. Direksiyon üzerindeki ekran da göze çarpan bir diğer unsur oluyor.

apple carApple Car ile ilgili dedikodular daha uzun süre gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin otomobil pazarına dair planlarının da henüz netleşmediğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER