Teknoloji

Apple Campus 2’nin tamamlayıcı yapı taslakları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple campus 2 resepsiyonApple, inşaatı devam eden yeni yerleşkesi Campus 2’nin çevresine inşa edeceği destekleyici yapıların rutin mimari değerlendirmesi için Cupertino Şehir Konseyi’nde bir sunum gerçekleştirdi. Şirket, sunumda yerleşkeye inşa edeceği iki resepsiyon binası, dış mekan yemek noktaları ve bakım kulübesi gibi yapılara ait taslakları konseyle paylaştı.

Apple, resepsiyon binalarını Campus 2 yerleşkesinin ana yaya girişi noktalarına yerleştirecek. Şirket, söz konusu binaların tüm yerleşkenin yüzünü yansıtmasını amaçlıyor. Ana ofis binası olarak işlev görecek uzay gemisi şeklindeki yapıda olduğu gibi, resepsiyon binalarında da minimalist bir tasarım tercih edilecek. Kısacası yapısal unsurlar ve mimari detaylar mümkün olduğunca görünmez kılınacak.

apple campus 2 yemek noktasıHalka şeklindeki ana yapının avlusunda en az iki adet yemek servis noktası bulunacak. Bu noktalarda kapalı oturma alanı yer almayacak ve müşterilere ön cephedeki alan üzerinden servis yapılacak. Yapının önünde ise kafeterya tarzı stantlar bulunacak. Önlerinde oturma alanları da barındıracak olan yapıların inşaatında ahşap ve çelik ana malzeme olarak kullanılacak.

apple campus 2 bakım kulübesiBakım kulübesi ise peyzaj ekipmanlarının ve yerleşke alanının bakımında kullanılacak diğer araçların saklandığı yer olarak işlev görecek.

Apple Campus 2 inşaatına 2011’de başlamıştı. Son öngörülere göre, tesisin inşaatının 2016’nın sonları itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Apple CEO’su Tim Cook, daha önce yaptığı bir açıklamada ilk çalışanların önümüzdeki yılın başları itibarıyla Campus 2’ye geçiş yapmasını öngördüklerini belirtmişti. Geçtiğimiz ay çekilen fotoğraflara bakıldığında, Campus 2’nin halka şeklindeki ana binasının büyük ölçüde ortaya çıktığı görülmüştü.

İLGİLİ HABERLER