Eğlence

Apple Billie Eilish belgeseli için kesenin ağzını açtı

apple billie eilish

Apple ve genç şarkıcı Billie Eilish arasındaki ilişki şu sıralarda oldukça iyi gidiyor. Eilish, ilk Apple Müzik Ödülleri’nde Yılın Sanatçısı ödülünün sahibi olmuştu. Apple, şimdi de Eilish’in “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” isimli ilk albümünün ardından hayatının nasıl değiştiğini anlatan belgeselin yayın haklarını satın aldı.

Eilish’in kendi plak şirketinin de yapımcılarından biri olduğu belgeselin yayın hakları için Apple’ın 25 milyon dolar ödediği söyleniyor. Belgeselin herkesin aklına gelen ilk seçenek olan Apple Music yerine Apple TV Plus servisinde yayınlanacağı iddia ediliyor.

Apple şimdiye kadar müzik odaklı belgeselleri Apple Music’te yayınlamıştı. Major Lazer’ın 2016 tarihli konserinin perde arkasını ve Kesha’nın Rainbow isimli albümünün yapım sürecini anlatan belgeseller, Apple Music’te izleyicilerin karşısına çıktı.

Apple Billie Eilish ile TV Plus’a abone çekmeyi hedefliyor

Billie Eilish’in belgeselinin Apple TV Plus’ta yayınlanacak olması, şirketin yeni platformuna izleyici çekmek için büyük yıldızlara güvenme stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Apple TV Plus’ın Netflix gibi rakiplerinin içerik katalogunda çok sayıda müzik belgeseli bulunuyor. Apple’ın Billie Eilish belgeselinin ardından benzer işlere imza atıp atmayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER