Teknoloji

10 yaşındaki çocuk Apple’dan bilgiç yüz emojisini değiştirmesini istiyor

apple

İngiltere’nin Oxfordshire şehrinde yaşayan 10 yaşındaki bir çocuk, Apple‘a küçük ancak dokunaklı bir çağrıda bulundu. Teddy isimli çocuk, teknoloji devinden “bilgiç yüz” emojisini değiştirmesini istedi. Teddy, bu emojinin gözlük takan insanlar hakkında yanlış bir izlenim oluşturduğunu düşünüyor.

Kendisi de gözlük takan Teddy, yine gözlüklü ancak gülümsemesi dişlek olmayan yeniden tasarlanmış bir emoji önerdi. Genç kullanıcı, mevcut bilgiç yüz emojisinin ön dişlerinin belirginliğinden hoşlanmadığını dile getirmeyi de ihmal etmedi.

BBC’ye konuşan çocuk şu ifadeleri kullandı: “Bunu değiştirmek istiyoruz. Apple gözlük takan insanlar için durumu kesinlikle korkunç hale getiriyor. Bu beni üzüyor ve benim saldırgan bulduğum bu durumu dünya çapında aynı şekilde karşılayan binlerce insan olacaktır.”

Teddy, Apple’a “dahi yüz” emojisi önerdi

Emoji için hazırladığı alternatifi “Dahi yüz” olarak adlandıran Teddy, teknoloji devinin mevcut bilgiç yüz sekmesini bu emojiyle değiştirmesini umduğunu dile getirdi. Teddy, kendi emojisini şu sözlerle anlattı: “İnce camları ve ince çerçeveleri var, ayrıca korkunç tavşan dişleri yerine küçük bir gülen yüzü var. Gözlük takmayı seviyorum çünkü daha iyi görmemi sağlıyorlar, güzel ve şık görünüyorlar.”

Teddy, Apple’ın bu fikrine katılması halinde kendisini “harika hissedeceğini” ve “çok heyecanlanacağını” söyledi. Cupertino merkezli şirketin buna nasıl yaklaşacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER