EğlenceManşetler

Apple Beats Music servisini 30 Kasımda kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-beats-music-131115

Apple Beats’i bir yılı aşkın zaman önce 3 milyar dolara satın aldıktan sonra, Beats’in elinde bulunan Beats Music adlı internette müzik dinleme servisini temel alan Apple Music servisini faaliyete geçirmişti.

Apple Music’in hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Beats Music de boşa çıkan bir servis hâline gelmiş, bu servisin kapanışı beklenmeye başlanmıştı. Apple nihayet beklenen açıklamayı yaptı ve Beats Music’in fişini çekeceği tarihi açıkladı.

Abonelik tabanlı internetten müzik dinleme servisi Beats Music 30 Kasım tarihinden itibaren kapatılıyor. Bütün Beats Music abonelikleri belirtilen tarihte iptal edilecek. Ne var ki, Cupertino şirketi Beats Music kullanıcılarını Apple Music’e geçiş konusunda teşvik ediyor. Beats Music’ten Apple Music’e taşınan kullanıcılar beraberlerinde seçimlerini ve tercihlerini de götürebilecekler, böylelikle Apple’ın yeni müzik dinleme servisinde müzik dinleme deneyimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.

APPLE BEATS MUSIC KULLANICILARINI APPLE MUSIC’E DAVET EDİYOR

Apple, konuyla ilgili olarak yayınladığı destek dokümanında kullanıcılar için en iyi müziği bir araya getiren bütün profesyonellerin daha etkileyici ve heyecan verici deneyimler için hâlâ çalışmaya devam ettiği kaydediliyor. Bununla birlikte Apple Music’te kullanıcıların dinledikleri müzik parçalarını temel alan daha iyi tavsiyeler alabilecekleri, 7 gün 24 saat yayın yapan küresel radyo istasyonu Beats 1’ı dinleyebilecekleri, favori sanatçılardan ilgi çekici materyalleri ve daha fazlasını bulacakları belirtiliyor.

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz haftalarda, haziran ayı sonunda çıkan Apple Music’in toplam 15 milyon aboneye ulaştığını, dünya çapında 6.5 milyon kullanıcının da Apple Music aboneliklerini sürdürmek için ödeme yapmayı sürdürdüklerini belirtmişti.

Beats Music hiçbir zaman Türkiye’de faaliyete geçmemişti. Bu nedenle Beats Music’in kapanması Türkiye’deki kullanıcıları hiçbir şekilde etkilemiyor. Tabii ki, bir şekilde Beats Music hesabı açan ve VPN yoluyla da bu servis üzerinden müzik dinleyen kullanıcıları hesaba katmıyoruz.

Apple Music ise henüz Türkiye’de faaliyete geçmedi. Ancak gerekli şartların oluşmasından sonra Apple’ın internetten müzik dinleme servisinin Türkiye’deki kullanıcılara da açılması bekleniyor. Tabii ki, yurt dışından bir Apple kimliği açmış olanlar Apple Music abonesi olma ve Apple’ın müzik servisi dahilinde sunmuş olduğu özelliklerden yararlanma fırsatına şimdiden sahip olabiliyor. Ancak bu kullanıcıların Beats 1 internet radyosunu dinlemek için bir VPN bağlantısı kurmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER