Teknoloji

Apple Beats Electronics’i 3 milyar dolar karşılığında satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Beats Electronics’i satın alacağı dedikoduları son birkaç haftadır ortalıkta dolaşıyordu, hatta bu işin olmayacağı da söylenmeye başlamıştı. Neyse ki, Apple yaptığı resmi açıklamayla nihayet olayı sonuca erdirdi: Dr. Dre’nin Beats Electronics şirketi 3 milyar dolar karşılığında Apple’ın oldu.

apple-beats-electronics-290514 (587 x 419)

Müzik odaklı aksesuarlar üreten, bu yılın başında da internetten müzik dinleme servisini faaliyete geçiren Beats’in Apple CEO’su Tim Cook’un ilgisini çektiği dedikoduları son birkaç haftadır gündemi meşgul ediyordu. Dr. Dre’nin geçtiğimiz günlerde sızan ve kendisinin “ilk hip-hop milyarderi” olarak nitelendirildiği video Apple’ın Beats’i satın almak üzere olduğunun en güçlü delili sayılmıştı.

Daha önce de belirtildiği gibi, satın alma sonrasında Beats’in kurucuları Jimmy Iovine ve Dr. Dre (Andre Young), Cook ile yazılım ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue’nun arasına katılacaklar. Ancak hangi sıfatlarla görev yapacakları şu an için kesinleşmedi.

Apple’ın sadece satış rakamları düşen iTunes’u tekrar ateşlemek amacıyla Beats Music’e ilgi duyduğu söylenmişti, ancak buna rağmen anlaşma Dr. Dre’nin şirketinin hem donanım hem de internetten yayın servisi birimlerini içeriyor.

Tim Cook, konuyla ilgili olarak müziğin hayatımızda önemli bir yer teşkil ettiğini ve Apple’da da kalplerinde özel bir yer tuttuğunu kaydetti. Bu nedenle müziğe yatırım yapmayı sürdürdüklerini, mükemmel ekibi bir araya getirerek yeryüzündeki en yenilikçi müzik ürünleri ve servislerini yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Beats’in CEO’su Iovine de, Beats’in yerinin Apple’ın yanı olduğunu kalpten hissettiğini söyledi. Şirketi kurduklarında sahip oldukları fikrin Apple’ın kültür ve teknolojiyi birleştirebilen eşsiz yeteneğinden ilham aldığını vurguladı. Apple’ın müzikseverlere, sanatçılara, şarkı yapımcılarına ve müzik endüstrisine olan derin bağlılığının özel olduğunu da sözlerine ekledi.

Satın alma anlaşmasına göre 3 milyar dolarlık rakamın 2.6 milyar doları nakitle, geri kalan 400 milyon dolarlık kısmı da hisse senediyle karşılanacak. İdari makamların onay vermesinin ardından, satın alma sürecinin eylül sonu itibariyle kapanması bekleniyor.

İlgili >> Apple, Beats Electronics

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER