Teknoloji

Apple applet’lerin otomatik çalışmasını engelleyen yeni bir Java için Mac güncellemesi yayınladı

Mac OS X’in son iki versiyonunda olan Apple kullanıcıları için yeni bir Java güvenlik güncellemesi yayınlandı. 10.6 Snow Leopard ve 10.7 Lion için gelen bu yeni güncellemeyle birlikte web tarayıcıları Java applet’lerini otomatik olarak çalıştırmamaya başlıyor. Bu da zararlı yazılımların sistemlere sızmasını daha da zorlaştırıyor.

Kullanıcılar tercihler bölümüne girerek Java applet’lerin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlayabilse de, getirilen yeni ayar sayesinde Java kullanımının uzun zaman boyunca aktif olmasının önüne geçiliyor. Söz konusu işlev Flashback zararlı yazılımı tehdidi sırasında sadece Lion üzerinde çalışan Safari tarayıcısı için getirilmişti. Anlayacağınız üzere getirilen bu yeni güncellemeyle birlikte Java’nın çalışması biraz kesintiye uğrayacak, ancak 600 bin kadar Mac’e sızmayı başarmış Flashback gibi zararlı yazılımların sistemi tehdit etmesinin önüne geçmesi açısında yararlı olacak bir tedbir.

Lion ve Snow Leopard kullanıcıları söz konusu güncellemeyi Yazılım Güncelleme bölümünü kullanarak sistemlerine indirebilir. Bununla birlikte aşağıdaki bağlantılar da kullanılabilir.

İlgili – Apple (Lion)
İlgili – Apple (Snow Leopard)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER