Teknoloji

Apple App Store’un “hediye kutusu” politikasında değişikliğe gitti

apple app store

apple app storeArtık pek çok oyunda “loot box” olarak anılan hediye kutularıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Söz konusu kutularda, oyuncular gelişigüzel olarak belirlenen ve oyunda kullanabilecekleri bir hediye kazanabiliyor. Ancak bazı oyunlarda bu kutulardan edinmek için para ödemek gerekiyor. Bu kutulardan ne çıkacağı bilinmediği için kimi eleştirmenler bu kutuları “kumar” olarak tanımlıyor. Apple App Store politikasında yaptığı değişiklikle hediye kutusu sunan oyun yapımcılarını biraz daha şeffaf davranmaya zorluyor.

Apple bundan böyle oyunlarında “hediye kutusu” veya benzer mekanizmalar bulunduran yapımcılardan kutularda hangi hediyelerin bulunduğunu ve bunlardan birinin kazanma olasılığının ne kadar olduğunu açıklamalarını istiyor. Bu değişiklik oyunlarda kart veya karakter paketleri satın alan oyuncuların önünü açıyor.

Örneğin, Hearthstone oyuncuları bu değişikliğin hayata geçmesiyle birlikte bir nadir kart paketi aldıklarında bu kartın içinden nelerin çıkabileceği konusunda fikir sahibi olacak.

Apple App Store hediye kutusu politikası konusunda Çin’in izinden yürüyor

Apple App Store içinde uygulayacağı hediye kutusu politikası konusunda Çin’in izlerini takip ediyor gibi görünüyor. Çin’de de hükümet geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yapımcılardan oyunculara hediye kutularındaki kazanma ihtimallerini açık biçimde sunmalarını istiyor. Çin’in Apple için büyük ve önemli bir pazar olması, Cupertino merkezli şirketin bu tarz bir politika değişikliğine yönelmesinde etkili olmuş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER