Teknoloji

Apple App Store logosu nedeniyle Çinli giyim markası tarafından dava edildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Kon
Kon

Apple App Store logosunu iOS 11 ile birlikte değiştirmişti. Ancak şirket bu tercihi nedeniyle bir davayla karşı karşıya kaldı. Phone Radar sitesinde yer alan bir habere göre, Kon isimli Çinli giyim şirketi Apple’a logosundan esinlendiği gerekçesiyle dava açtı.

2009’da kurulan Kon, logosunda Sex Pistols grubunun “Anarchy in the UK” isimli şarkısından esinlendiğini belirtiyor. Logoda kullanılan çizgilerin iskelet kemikleri olduğu ve gücün ölüme olan üstünlüğünü sembolize ettiği de ifade ediliyor.

App Store’un eski logosunda bir araya gelerek A harfini oluşturan bir kalem, bir fırça ve bir cetvel bulunuyordu. Yeni logoda ise A harfi birbirinin üzerine geçen üç çubukla oluşturuluyor. A harfi görüntüsü itibarıyla bir üçgeni de hatırlatıyor. Kon ve App Store’un yeni logosu bir hayli benzese de, Kon’un logosundaki çubukların uç kısmı dikdörtgen gibi görünüyor.

apple app store

Çinli giyim şirketi, logosunun ticari haklarına sahip olduğunu ve Apple’ın yeni App Store logosuyla Çin’in telif yasalarını ihlâl ettiğini öne sürdü. Kon, Apple’ın özür dilemesini ve tazminat ödemesini istiyor.

Apple App Store davasıyla ilgili bir açıklama yapmadı

Phone Radar’da yer alan habere göre, Pekin’deki mahkeme davayı kabul etti. Ancak söz konusu davaya henüz mahkemenin web sitesinde rastlanmıyor. Haberde davanın fazla gecikmeden karara bağlanabileceği de belirtiliyor. Apple App Store logosu nedeniyle açılan davaya ilişkin bir açıklama yapmazken, Çin’de daha önce de çeşitli davalara maruz kalan şirketin bu sefer nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER