Manşetler

Apple: App Store asla bir tekel değildir

apple app store

ABD Yüksek Mahkemesi, bir grup iPhone sahibinin Apple‘a karşı açmak istediği davaya vize verdi. Dava dilekçesine göre, davacılar Apple’ı App Store üzerinden bir tekel oluşturmakla suçluyor. Apple ise bu iddiaya sadece App Store için uygulama hazırlayan geliştiricilerin şirkete komisyon ödediğini ve konuyla ilgili olarak sadece geliştiricilerin dava açabileceği şeklinde yanıt vermişti.

Ancak ABD Yüksek Mahkemesi, davanın mevcut yapısında sürmesinde bir mahsur olmadığına karar verdi. Bu kararın ardından CNBC‘ye bir açıklama yapan Apple, dava açıldığında durduğu noktada herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizdi.

Cupertino merkezli şirketin açıklamasında, “App Store hiçbir açıdan bir tekel değildir” ifadesi dikkat çekiyor. Şirket, App Store’un müşteriler için en emniyetli, güvenli ve dürüst platform olduğunun da altını çiziyor. Apple aynı zamanda uygulamaların fiyatlarının da geliştiriciler tarafından belirlendiğini ve kendisinin bu konuda bir müdahalesinin olmadığını da vurguluyor.

ABD Yüksek Mahkemesi tarafından alınan kararın davayla ilgili nihai karar olmadığını belirtmek gerekiyor. Apple App Store politikalarında değişikliğe gitmemesi konusunda şu an için kararlı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER