Manşetler

Apple Animoji’leri FaceTime’a, sekmeli uygulamaları iPad’e getirmeyi planlıyor

iphone x

Apple’ın iOS 12’de yeni özellikler yerine, güvenilirlik ve performansa odaklanacağı söyleniyor. Buna rağmen gelecekte iOS’te göreceğimiz yeniliklerle ilgili haberler de kesilmiyor. Bloomberg, Apple’ın Animoji karakterlerini iPad’e getireceğini yazdı. Bu özellik tabletin Face ID kameralı yeni bir modeliyle birlikte gelecek. Ayrıca Apple, Animoji’yi FaceTime’a da getirmeyi planlıyor. Böylelikle iOS kullanıcıları Snapchat, Facebook ve Instagram’daki hikayelerde gördüğümüz filtreler gibi, yüzlerinin üstüne sanal emoji karakterlerini yerleştirebilecekler.

Yeni yazılım özellikleri “Peace” kod adlı yeni bir iOS sürümünün parçalarını oluşturuyor. Sürümün iPhone, iPad ve Mac cihazlarında çalışabilecek evrensel uygulamaları da içerdiği söyleniyor. Bu tür uygulamalar Microsoft’un Windows Evrensel Uygulamaları adını verdiği; PC, tablet, akıllı telefon, Xbox oyun konsolu ve hatta HoloLens cihazında çalışabilen uygulamalarla aynı mantığa sahip olacak gibi görünüyor. iOS 12’nin Rahatsız Etme özelliğine bazı iyileştirmeler getireceği, aynı zamanda yüklü gelen uygulamaların da yeniden tasarlanacağı söyleniyor. Apple bu yıl içinde bazı yazılım güncellemeleri planlıyor olsa da, önemli iOS özellikleri iOS 12’den önce gelmeyecektir.

Bloomberg’in haberinde; iPhone, iPad ve CarPlay  için yeniden tasarlanmış ana ekranların 2018’de gelmeyeceği söyleniyor. iPad kulanıcılarının önemli yazılım güncellemeleri için 2019’a kadar beklemesi gerekecek. iPad’in uygulamalar içinde sekmelere sahip olacağı, böylelikle bir uygulamada birkaç pencerenin çalıştırılabileceği belirtiliyor. Ayrıca aynı uygulama içinde pencereleri yan yana kullanmak da mümkün olacak. Sekmeler genellikle internet tarayıcıları içinde kullanılıyor. Ancak macOS birkaç yıl önce bu özelliği desteklemeye başlamıştı. Buna ek olarak Microsoft da önümüzdeki birkaç yıl içinde sekmeleri tüm uygulamalara getirmeyi planlıyor. Apple’ın yeni Apple Pencil işlevleri için beklemede olduğu, aynı zamanda Mail uygulamasına da yazışmaları sessize alacak bir düğme ekleyeceği iddia ediliyor.

Gecikmeler biraz da Apple’ın şirket kültüründeki değişime dayanıyor. Mühendislere yeni özelliklere, tek bir yıllık güncellemeye bağlı kalmadan, daha rahat biçimde çalışma imkanı sunuluyor. Apple Pay Cash ve iCloud mesaj eş zamanlama gibi iOS 11 yenilikleri güncelleme takvimini kaçırmıştı. Benzer şekilde Apple, bazı özellikleri en baştan değil de, daha sonraki güncellemelerde sunmayı tercih ediyor, bu durumu kendisine dert etmiyor. Apple’ın yeni özellikleri çıkarmayı zamana yayması da, O’na test için daha fazla zaman sunuyor. Böylelikle özellikler içinde hatalar ve çökmeler en aza indirgeniyor.

İLGİLİ HABERLER