Teknoloji

Apple alternatif WWDC 2015 açılışının videosunu yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, WWDC 2015 etkinliğine sıra dışı bir videoyla başlamıştı. Eski Saturday Night Live yıldızı Bill Hader’ın başrolünde oynadığı videoda yanan insanların, sarılmalık maskotların, Tim Cook klonlarının ve Community’nin yıldızı Danny Pudi’nin gerçekleştirdiği müzikal numaraların görüldüğü bir yazılımcı konferansının hayali ortaya koyulmuştu. İlk etapta sadece WWDC 2015 etkinliğini canlı yayınla takip edenlerin veya etkinlik alanında bulunanların izleyebildiği video, sonunda YouTube’daki yerini aldı.

Apple cihazlarına, Evernote ve Angry Birds gibi popüler iOS uygulamalarına, insansız hava araçlarına ve diğer teknolojik ürünlere ilişkin zamanın ruhuna uygun göndermeler barındıran video, İsveçli yazılımcılar tarafından geliştirilen Goat Simulator’a bile dokunmadan geçmiyor.

Videonun sonunda ise planlanan tüm şov iptal ediliyor ve Apple etkinliklerinin aşina olunan kurulumu (Masanın üstüne koyulan bir MacBook ve bir şişe su) sahneye yerleştiriliyor. Hader’in hayal kırıklığı içinde söylediği “Bu şekilde çalışacağız. Sahneye çıkanlar inanılmaz şeyler söylerlerse iyi olur.” cümleleriyle video sona eriyor.

İLGİLİ HABERLER