Teknoloji

Apple Almanya’daki çevrim içi video patenti davasını kaybetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple almanya berlin

Open TV adıyla pek çok kişi ilk kez karşılaşıyor olabilir, ancak şirket Almanya’da görülen patent davasında teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden Apple’a karşı zafer elde etmeyi başardı. Open TV, 2014’te açtığı davada Apple’ı iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de kullanılan çevrim içi video teknolojilerinde kendisine ait beş patenti ihlal etmekle suçlamıştı. Davaya bakan Düsseldorf Bölge Mahkemesi, Open TV’nin lehine karar verdi. Bu durum, Apple’ın Almanya’da sattığı ürünlerde Open TV patentlerini ihlal eden teknolojiye yer veremeyeceği anlamına geliyor.

Söz konusu karara uymanın Apple açısından fazlasıyla zor olacağı rahatlıkla görülüyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirketin karara itiraz etmesi muhtemel gözüküyor. Ancak Apple Almanya pazarındaki faaliyetleri konusunda oldukça önemli olan bu kararın ardından nasıl bir yol haritası izleyeceğini şu an için açıklamış değil.

Apple ile Open TV arasındaki hesap henüz kapanmış değil. İki şirket, ABD’de de patent anlaşmazlığı nedeniyle kozlarını mahkeme önünde paylaşıyor. Open TV, 2012’de Netflix aleyhine de benzer gerekçelerle dava açmış, ancak taraflar üç yılın sonunda uzlaşarak sorunu tatlıya bağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER