Teknoloji

Apple AirPort ağ yönlendiricilerinin üretimini sonlandırıyor

apple airport

apple airportApple ağ yönlendiricileri pazarından resmen çıkıyor. Şirket AirPort, AirPort Extreme ve Time Capsule ağ yönlendiricilerinin üretimini sonlandıracağını açıkladı.

Apple’ın bu ürünlerle ilgili hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları çıkarmaya devam edeceği söyleniyor. Ancak kalan AirPort donanım stokları tükendikten sonra, yeni partiler için üretim yapılmayacak.

Apple’ın ağ yönlendirici üretimi ve satışı faaliyetlerini sonlandırması beklenen bir hamleydi. Bloomberg, Kasım 2016’da Apple’ın ağ yönlendiricilerinden sorumlu donanım birimini dağıttığını haber vermişti. AirPort en son 2013 yılında, 802.11ac Wi-Fi desteğiyle güncellenmişti. O zamandan bu yana; Linksys, Google ve benzeri üreticilerin çıkardığı örgü tipi Wi-Fi sistemleri nedeniyle AirPort ürünlerinin popülaritesi azalmaya başlamıştı. Hatta Apple farklı markaların ağ ürünlerini de kendi mağazalarında satmaya başlamıştı.

Yine de, AirPort rüyası tamamen bitmiş olmayabilir. Apple, Engadget’a yaptığı açıklamada kapıyı tamamen kapatmadı. Eğer gelecekte ağ yönlendiricileri için ileriye dönük anlamlı bir gelişmenin olması durumunda bu alana geri dönme fikrini değerlendirebileceklerini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER