Teknoloji

Apple AirPods 2 için gerekli sertifikaları toplamaya başladı

apple airpods

Apple AirPods ile akıllı telefonlarından kulaklık jakını çıkarma kararının getirdiği eleştirilerin etkisini azaltmayı başarmıştı. Kullanıcıları tarafından fazlasıyla sevilen AirPods‘un yeni versiyonu çok uzun süredir heyecanla beklense de, bu beklenti henüz gerçeğe dönüşmüş değil. Ancak ortaya çıkan son işaretler, bu uzun bekleyişin yakında sona erebileceğini gösteriyor.

Yeni yayınlanan Bluetooth SIG kayıtlarında Apple’ın yine AirPods olarak adlandırılan bir ürün için sertifika aldığı görülüyor. İlgili kayıtta A2031 ve A2032 olmak üzere iki model numarası görülüyor. Bu model numarası da kayıtlara giren AirPods’un orijinal AirPods’tan farklı olduğunu gösteriyor.

Mevcut AirPods’ta sol kulaklık için A1722 ve sağ kulaklık için de A1523 model numaraları kullanılıyor. Söz konusu farklılık, uzun süredir beklenen yeni versiyonun bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Bluetooth SIG kaydı, yeni AirPods’un Bluetooth 5.0 desteğine de sahip olacağını gösteriyor. Son haberlere göre, yeni nesil AirPods daha uzun pil ömrü, daima açık Siri ve gelişmiş ses kalitesi gibi değişiklikleri de beraberinde getirecek.

Apple AirPods 2 ne zaman tanıtılacak?

Genelde ürünler Bluetooth SIG kayıtlarına girmelerinden kısa bir süre sonra resmiyet kazanır. Ancak Apple AirPods 2 için işler bu şekilde ilerlemeyecek gibi görünüyor. Son olarak geçtiğimiz hafta yeni iPad Pro ve Mac modellerini tanıtan Apple, 2018 için etkinlik defterini kapatmışa benziyor. Bu nedenle yeni AirPods’un tanıtımı için oklar mart ayını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER