Teknoloji

Apple ABD’nin Austin şehrinde yeni bir yerleşke inşa edecek

apple covid-19

Apple, ABD’nin Teksas eyaletindeki Austin şehrinde yeni bir yerleşke inşa edecek. Şirket söz konusu yerleşkeye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Apple bu yerleşkeye ek olarak 2023’e kadar Seattle, San Diego ve Culver City’de açacağı yeni ofislerle de ABD genelinde binlerce kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

iPhone üreticisi Pittsburgh, New York ve Colorado’daki operasyonlarını da büyütmeye hazırlanıyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, şirketin ABD’deki iş gücüne 2018’de 6 bin kişinin daha eklendiği belirtildi. Cupertino merkezli şirketin ülke genelindeki toplam çalışan sayısı 90 bini aştı. Bu grubun büyük kısmını Apple’ın fiziksel mağazalarında görev yapan personel oluşturuyor.

Apple, 2023’e kadar ABD’de 20 bin kişiye daha iş imkanı sunmayı hedefliyor. Şirketin bu hedefinde Austin’e inşa edilecek yeni yerleşke önemli bir rol oynuyor. Hâlihazırda Apple’ın Austin’deki yerleşkesinde 6 bin 200 kişi görev yapıyor.

Yeni inşa edilecek yerleşke, Apple’ın Austin’deki mevcut yerleşkesinin yaklaşık 1,5 kilometre uzağında. İlk etapta 5 bin kişinin çalışacağı yerleşkenin kapasitesi zaman içinde 15 bin kişiye çıkacak. Yeni yerleşkede yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılacak. Tesiste 50 dönüm korumalı açık alan bulunacak. Yerleşkede mühendislik, Ar-Ge, operasyon, finans, satış ve müşteri hizmetleri gibi alanlara destek sağlanacak.

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin yeni yerleşke planlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ABD’nin farklı yerlerinde yeni iş imkanları sunmaktan dolayı gururlu olduklarını ve Austin şehriyle 25 yıldır devam eden birlikteliklerini güçlendirdikleri için de sevinçli olduklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER