Teknoloji

Apple, ABD’deki Apple Watch satış yasağına karşı hukuki mücadele başlatıyor

apple watch series 9 inceleme

ABD’de, Apple’ın en yeni ürünlerinden Apple Watch Ultra 2 ve Series 9‘un satışına yönelik yasak kararının ardından, teknoloji devi hukuki zeminde karşı hamleler hazırlıyor. Apple, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) aldığı bu önemli karara karşı koyarken, ürünlerini ABD tüketicilerine en kısa sürede tekrar ulaştırmak için gerekli tüm adımları atacağını açıkladı.

Apple, 9to5Mac’e verdiği demeçte, komisyonun kararını kabul etmediklerini ve yasak kararının yeniden gözden geçirilmesi için hukuki süreçleri hızlandırdıklarını belirtti. Açıklamada, “Apple olarak, kullanıcılarımızın hayatlarında anlamlı etkiler yaratacak ürün ve hizmetler üretmek için durmaksızın çalışıyoruz. Klinik, Tasarım ve Mühendislik ekiplerimiz, yıllarını Apple Watch’in bilimsel olarak onaylanmış sağlık, fitness ve wellness özelliklerini geliştirmeye adamıştır ve tüm dünyadan milyonlarca insanın bu üründen büyük ölçüde fayda görmekte olduğundan ilham alıyoruz. USITC’nin kararını ve sonucunda oluşan satış durdurma emrini kesinlikle reddediyoruz. ABD’lilere Series 9 ve Ultra 2’yi mümkün olan en kısa sürede geri getirmek için tüm önlemleri alıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Apple, mevcut durumda, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modellerinin ABD’deki satışına son verildiğini; buna karşı, Apple Watch SE modelinin satışının devam ettiğini bildirdi. Firma ayrıca, yasak kararının, 25 Aralık’tan önce söz konusu modelleri satın alan mevcut müşteriler için servis ve tamir hizmetlerini etkilemeyeceğinin altını çizdi.

Amiral gemisi akıllı saat modellerini piyasaya geri döndürmek için çabalayan Apple, bir dizi hukuki ve teknik opsiyonun değerlendirildiğini ifade etti. Bloomberg’in daha önce bildirdiğine göre, Apple mühendisleri Masimo’nun patentlerini aşacak bir yazılım güncellemesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyorlar, ancak Masimo, bir yazılım düzeltmesinin yeterli olmayacağını, Apple Watch’un donanımsal olarak değişmesi gerektiğini iddia ediyor.

Hukuk ve teknoloji dünyası bu karşılıklı hamleleri yakından izlerken, Apple’ın ABD’deki pazar payını korumak ve inovatif ürünlerini kullanıcılarına sunmaya devam etmek için göstereceği çaba, özellikle teknolojiye ve tüketici haklarına büyük önem veren bir toplumda öne çıkıyor. Apple Watch kullanıcılarının ve bu keskin ihraç yasağının etkileyeceği tüketici kitlesinin durumu dikkatle izlenirken, Apple’ın attığı hukuki adımların ve arayışların sonucu, pazar dinamikleri açısından belirleyici olacak.

Video: Apple Watch Series 9 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER