ManşetlerTeknoloji

Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2 için satış yasağı kararını değiştiremedi

apple watch series 9

Apple, en yeni akıllı saat modellerinin ABD içerisinde satışını ve ithalatını durduran kararı ertelemek adına yaptığı başvurudan olumlu sonuç alamadı. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), çarşamba günü yapılan bir açıklamada, yasağın temyiz beklenirken yürürlüğe girmesini durdurma talebini reddetti.

Pazartesi günü Apple, ekim ayında ITC tarafından alınan ve şirketin SpO2 sensörlerinin tıbbi cihaz üreticisi Masimo’nun patentlerini ihlal ettiğini söyleyen bir karara karşılık olarak Watch Serisi 9 ve Ultra 2 modellerini mağaza raflarından çekme kararı aldığını duyurdu. ABD’de Apple mağazalarından Watch Series 9 ve Ultra 2’yi satın alma şansının son günü 24 Aralık olarak belirlenirken, ithalat yasağının resmi olarak 26 Aralık’ta yürürlüğe gireceği açıklandı. Bloomberg’e göre, Apple, yasaktan kaçınmanın yollarını araştırıyor; bu yöntemler arasında yazılımsal değişikliklerin yapılması da bulunuyor.

Apple’ın Watch Series 9 ve Ultra 2’nin satışlarını devam ettirme amacıyla izlediği Yollar

ITC’nin açıklamasında, “Komisyonun aynı anda yayımlanan Görüş bildirisi ile tartışılan nedenlerle, Komisyon, Apple’ın hükümetin olası bir kapanışı ışığında ve/veya temyiz beklerken düzeltici emirleri erteletme talebini reddetmeyi kararlaştırmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Yasak sadece ABD’de geçerli ve üçüncü parti perakendeciler olan Best Buy gibi mağazalar, stokları tükenene kadar saat çiftini satmaya devam edebilecekler. Apple, yasağı durdurma girişiminde başarısız olsa da, eğer Başkan Joe Biden yasağı veto etmeye karar verirse kararı tersine çevirme şansına hala sahip.

Apple, teknoloji dünyasında öncü bir firma olarak bilinse de, patent ihlalleri gibi hukuki meselelerde zaman zaman zor durumda kalabiliyor. Bu kararın özellikle yıl sonunda hediyelik satışların en çok arttığı bir dönemin hemen öncesinde gelmesi, şirket için olumsuz bir zamanlama anlamına geliyor. Şimdi tüm gözler, Apple’ın yasağı aşması için başvuracağı ek çözüm yollarında ve olası bir ABD başkanlık vetosunda bulunuyor.

Video: Apple Watch Series 9 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER