Manşetler

Apple A6 işlemcili yeni bir iPad 3 piyasaya çıkabilir

Apple’ın yeni bir iPad mini modelini çıkaracağına yönelik dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Buna bir de üçüncü nesil iPad’in yeni bir çeşidinin çıkacağına yönelik beklentiler eklenecek gibi görünüyor. Bu yeni iPad’in Apple A5X yerine Apple A6 işlemci barındıracağı söyleniyor. Bir yazılımcı Apple’ın yazılımcı kayıtları içerisinde iPad 3,6 koduyla nitelendirilen yeni bir iPad çeşidinin varlığına rastladı. Bunun şu an piyasada olan mevcut iPad’in yeni bir çeşidi olacağı düşünülüyor. Bu yeni iPad’in bu ay içinde düzenlenmesi beklenen özel bir etkinlikle tanıtılacağı düşünülen iPad mini ile birlikte tanıtılması mümkün olabilir.

yeni-ipad-inceleme-00001

Şu anda piyasada olan mevcut iPad 3 modelleri iPad 3,1; iPad 3,2 ve iPad 3,3 kodlarını taşıyor ve her biri desteklediği mobil bağlantı desteğine göre birbirinden ayrılıyor. iPad 3,6 gibi farklı bir kodun varlığı Apple’ın yeni iPad’in farklı bir varyasyonunu çıkaracağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu arada birkaç hafta önce çıkan bir haber de iPad 2,5 ve iPad 2,6 gibi iki yeni iPad 2 koduna rastlandığını işaret etmişti. Bu durum ya Apple’ın düşük çözünürlüklü iPad 2’yi üretmeye devam ederek müşterilerine daha ucuz tablet seçeneği sunacağı ya da iPad 2 serisinin devamı nitelğinde yeni iPad mini’yi çıkaracağı şeklinde yorumlanmıştı.

iPad mini için dile getirilen teknik özellikler ekran büyüklüğü dışında mevcut iPad 2’lerle örtüşüyor. iPad mini’nin taşıyacağı söylenen 7.85 inç’lik ekranın da 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olacağı dile getiriliyor. iPad mini’nin çıkmasıyla birlikte iPad 2’nin yerini ucuz alternatif bakımından daha yeni ve daha çekici bir ürün almış olacaktır. Üstelik iPad mini ile birlikte büyük ekranlı tablet sevmeyen, ancak yine de bir Apple ürünü kullanmak isteyenlerin de kalbi çalınmış olacak.

Apple’ın muhtemel iPad mini’nin tanıtımı için davetiyeleri 10 Ekimde göndereceği, etkinliğin de 17 Ekim tarihinde gerçekleşeceği söylenmişti. Bu iddianın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bu hafta içinde görmüş olacağız. Eğer gerçekten bir etkinlik düzenlenecekse, anlayın ki iPad mini hikayesi artık gerçek oluyor demektir.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER