Teknoloji

Apple A12 TSMC’nin 7 nm. yonga üretiminde önceliği olacak

apple tsmc

apple a12TSMC’nin 7 nm. mimarisini kullanarak yonga üretimine başladığına dair haberler haziran ayının ilk günlerinde gündeme gelmişti. Şirketin CEO’su CC Wei, Tayvan’da düzenlenen bir sempozyumda yaptığı bir açıklamayla bu durumu doğruladı. Sektörel kaynaklarından gelen bilgiye göre, TSMC’nin 7 nm. mimarisiyle üreteceği ilk yongalardan birisi de Apple A12 işlemci olacak. Tayvanlı üreticinin ilk etapta kapasitesinin büyük kısmını 2018 model iPhone’larda kullanılması öngörülen A12 için kullanması bekleniyor.

TSMC hâli hazırda yılda 12 milyon 12 inç işlemci üretebiliyor. Söz konusu kapasite, bir önceki yıla göre yüzde 9.5’lik bir artış anlamına geliyor. TSMC’den 7 nm. yonga üretmesini isteyenler arasında ise Apple’ın dışında Qualcomm, AMD, Nvidia gibi şirketler bulunuyor.

Bu siparişlerin büyük kısmının 2019’un ilk yarısında hazır hâle gelmesi öngörülüyor. TSMC’nin elinde yıl sonuna kadar 7 nm. mimarisiyle tasarlanmış 50 adet yonga tasarımı olması bekleniyor.

TSMC üçüncü çeyrekten itibaren 7 nm. yongaların üretiminde EUV teknolojisini de kullanacak. Söz konusu teknoloji sayesinde hem daha güçlü yongalar tasarlanabilecek hem de üretim hızlanacak. Apple A12 işlemcilerin ilk etap üretiminde ise standart 7 nm. üretim teknolojisinin kullanılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER