Teknoloji

Apple 6G teknolojisine hazırlık için kolları sıvadı

apple yapay zekâ

Apple’ın 5G destekli ilk telefonları olan iPhone 12 serisinin üyeleri geçtiğimiz sonbaharda tanıtılmıştı. Cupertino merkezli şirket, bir sonraki adım için de şimdiden kolları sıvamış gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre; Apple 6G döneminde başka şirketlere yaslanmak yerine doğrudan lider olmayı planlıyor.

Apple’ın verdiği iş ilanında şirketin mevcut ve yeni nesil ağlar üzerinde çalışmak için kablosuz sistem araştırma mühendisleri aradığı görülüyor. İlana göre, işe alınacak kişiler Apple’ın Silikon Vadisi ve San Diego’daki ofislerinde görev yapacak. Şirket bu ofislerinde kablosuz teknoloji geliştirme ve çip tasarımı üzerinde çalışıyor.

İş ilanında şu ifadeler yer alıyor: “Apple’ın gelecekte çıkaracağı ürünlere büyük etki yapacak yeni nesil kablosuz teknolojinin şekillenmesine katkıda bulunma fırsatını yakalayacaksınız. Bu rolde bir yenilikçi teknoloji araştırma grubunun merkezinde olacaksınız ve yeni nesil bir teknolojinin şekillendirilmesinde görev üstleneceksiniz.”

İlana göre, Apple’ın işe aldığı mühendisler 6G’nin şekillendirilmesi sürecinde endüstriyel ve akademik forumlara da katılacak. 6G’nin 2030’dan önce hazır olması beklenmese de, iş ilanı Apple’ın bu dönüşüme ilk aşamalardan itibaren katılmayı istediğini gözler önüne seriyor. Apple’dan şimdilik konuyla ilgili bir açıklamanın gelmediğini belirtmekte fayda var.

Apple hâlihazırda 5G destekli iPhone’larda Qualcomm’un modemlerini kullanıyor. Şirket ilk 5G telefonlarını uygun bir dönemde çıkarsa da, pek çok telefon üreticisi 5G pazarına girişte Apple’ı geride bırakmayı başarmıştı. Apple, 5G telefon çıkarabilmek için arasının bozuk olduğu Qualcomm ile uzlaşmak zorunda kalmıştı. Şirketin 6G’ye olan ilgisi, 5G’deki senaryonun tekrarlanmayacağını gösteriyor.

Apple 6G ve diğer yeni nesil teknolojilerin standartların belirlenmesi için geçtiğimiz yılın sonlarında başka şirketlerin de bulunduğu bir kurumsal organizasyona katılmıştı. 6G için standartlar ve zamanlama şu an için belirlenmemiş olsa da, bazı analistler 5G’ye kıyasla 100 kat daha yüksek hıza ulaşılabileceğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER