Teknoloji

Apple 5G modemlerini Intel’den almayacak

apple almanya iphone 8 plus

apple 5gApple 5G döneminde Intel ile çalışma konusunda pek istekli görünmüyor. Calcalist sitesinde yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket 2020’den itibaren iPhone’larına 5G modem yerleştirmeyi planlıyor. Bu plan kapsamında Intel ile çalışmayı düşünmeyen Apple’ın Intel’i durumdan haberdar ettiği söyleniyor.

Calcalist’in haberine göre, Apple’dan gelen bildirimin ardından Intel, Sunny Peak kod adıyla yürüttüğü 5G modem geliştirme çalışmalarını askıya aldı. Şirketin bu kararı, Apple’ın en büyük 5G modem müşterisi olmasını beklediği için aldığı söyleniyor. Intel’in bu süreçte 5G modemini geliştireceği ve 2022 model iPhone’lar için Apple’ı tavlamaya çalışacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bu gelişmeyi sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. Apple’ın iPhone’larda kullanacağı 5G modem yongaları için Intel yerine MediaTek ile çalışmayı planladığına dair haberler çok kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin 2020 itibarıyla Mac serisinde Intel işlemcilerini kullanmayı bırakacağı iddiası da bir süredir yüksek sesle konuşuluyor.

Apple 5G modemlerini Intel’den almayacak olsa da, bu durum şirketin önünde çok fazla alternatif olduğu anlamına gelmiyor. Intel’in tablodan çıkarılmasıyla şirketin elinde tek somut seçenek olarak Media Tek kalıyor. Uzun yıllardır çalıştığı Qualcomm ile şu anda adeta kanlı bıçaklı olan Apple’ın uzlaşma sağlanması durumunda yeniden eski iş ortağına dönmesi ihtimaller dahilinde olsa da, şirketin kendi modem yongalarını tasarlama yoluna gidebileceğini unutmamak gerekiyor. Cupertino merkezli şirket, hâli hazırda mobil cihazlarında kullandığı işlemciyi kendi bünyesinde tasarlıyor.

İLGİLİ HABERLER